Program


J.Haydn: B-dúr mise / M.Haydn: d-moll (Szent Ferenc) mise ( Concerto Budapest & Purcell Kórus )

J.Haydn: B-dúr mise / M.Haydn: d-moll (Szent Ferenc) mise ( Concerto Budapest & Purcell Kórus )

Két kompozíció a XIX. század legelejéről; két nagyszabású egyházzenei alkotás; két öregkori mű; a misekomponálás praxisát évtizedeken át előszeretettel gyakorló két fivér, Joseph és Michael Haydn reprezentatív szerzeményei: ily sokféleképpen írható körül a koncert programja, amelynek megszólaltatására a Concerto Budapest Vashegyi Györggyel és az ő nemzetközi hírű Purcell Kórusával szövetkezik majd.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. január 24. vasárnap, 19:30

2021. január 24. 19:30
Zeneakadémia – Nagyterem

J. Haydn: B-dúr mise, Hob. XXII:14
– szünet –
M. Haydn: d-moll (Szent Ferenc) mise, MH 826

Közreműködik:
Purcell Kórus,
Concerto Budapest
Vezényel: Vashegyi György

Két kompozíció a XIX. század legelejéről; két nagyszabású egyházzenei alkotás; két öregkori mű; a misekomponálás praxisát évtizedeken át előszeretettel gyakorló két fivér, Joseph és Michael Haydn reprezentatív szerzeményei: ily sokféleképpen írható körül a koncert programja, amelynek megszólaltatására a Concerto Budapest Vashegyi Györggyel és az ő nemzetközi hírű Purcell Kórusával szövetkezik majd. A közismert melléknevét (Harmoniemesse) a teljes fúvóskar hangsúlyos és olyannyira gazdag fantáziájú alkalmazásáról elnyerő B-dúr mise a híresebbik Haydn utolsó nagy műve, amelynek bemutatására 1802. szeptember 8-án a kismartoni Kálváriatemplomban került sor. Kevesebb mint egy esztendővel később, 1803. augusztus 16-án hangzott fel legelső ízben a Josephnél öt évvel fiatalabb, Salzburgban működő öcs ugyancsak kései szerzeménye, amelynek értékes kéziratát ma az Országos Széchényi Könyvtárban őrzik. Michael Haydn sokáig érdemtelenül mellőzött miséjét, amely annak idején a bécsi udvar megrendelésére született, korunkban döntően éppenséggel Vashegyi György erőfeszítéseinek köszönhetően fedezheti fel újra a hazai közönség.

Rendező: Concerto Budapest

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Szerelem, érzékiség, pénz és botrány utáni hajsza Jean de Létraz pazar bohózatában, parádés szereposztással a Veres 1 Színház előadásában. Házasoknak…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!