Program


IZP - estek:Gera Anita Társulata : Image / dot.Consla: I hear you

IZP - estek:Gera Anita Társulata : Image / dot.Consla: I hear you

Gera Anita Társulata, a DanceLab bemutatja: Image
dot.Consla / Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint: I hear you
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 30. kedd, 19:00

IZP-estek


Gera Anita Társulata, a DanceLab bemutatja: Image
Gera Anita koreográfiája

28, 30, 34 vagyok, nincs férjem, volt férjem, nincs gyerekem, macskám van, kutyám van, hol tartok, hol kellene tartanom? Ráncos vagyok, kövér vagyok, sovány vagyok, a munkámnak élek, a családomnak élek, feláldoztam mindent, el kellett volna hagynom, miért hagytam el, most tartok a csúcsra, lecsúsztam mindenről… Személyiségünk alakulásában, életstratégiánk kialakításában, identifikációnkban meghatározó szerepe van a szocializációnk során a környezetünkből felénk áramló társadalmi elvárásoknak, valamint a média által sugallt nőideáloknak, viselkedés típusoknak, szerepeknek. A szociológia tudománya vizsgálja, hogy a médiában megjelenő, leegyszerűsített, sztereotip női karakterek miként hatnak a befogadókra, a női nézőkre, fogyasztókra, és mi módon befolyásolják őket. A média tükrözi az aktuális társadalmi attitűdöket és formálja is azokat, így a nőket a társadalmi nemi szerep sztereotípiáinak megfelelően ábrázolják: sikeres vállalkozó, gondos háziasszony, féltékeny szerető, örök fiatal szex szimbólum, független, empatikus entellektüel, díva, vamp, stb. szerepekben.

Sikerülhet-e megszabadulni a társadalmi konvencióknak való megfelelés terhétől, vagy elfogadva a kényszerpályát, a felkínált szerepekből választunk egyet magunknak?

Előadók: Balázs Júlia, Básits Branka, Gál Horváth Bernadett, Gera Anita, Gönczöl Nikoletta, Herczku Ágnes

Zene: Gera Gábor, Montázs
Fény, Látvány: KGP

 
dot.Consla / Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint: I hear you
Ujszászi Dorottya koreográfiája

'Milyen lehet a hangja? Nincs hangja, teste van. Íze, ereje, sebessége, lágysága van. Néma hangszer, tele van zenével, ha jól állsz hozzá, megérzed, és egy másik füllel hallod. Milyen lehet az érintése? Nincs teste, hangja van. Öble, sikolya, suttogó éneke van. Mozdulatlan test, tele van energiával, ha mellé ülsz, vibrál, egy másik érzékeléssel érzed.'

A consla saját improvizációs formanyelv, mely ötvözi a salsa mozgásanyagát, a kortárs tánc kreatív önkifejezést, és a kontakt tánc játékát.

Alkotók/előadók: dot.Consla: Fehér Laura, Frigy Ádám, Gönczöl Nikoletta, Ujszászi Dorottya
Meghívott vendégek: Leon Rose (UK/FR), Ronaldo Magalhães de Aguiar (BR/HU) Consla Core amatőr együttes tagjai

Zene: Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint
Fény: Vajda Máté
Jelmez: Bicsérdi Ágnes
Koreográfus, művészeti vezető: Ujszászi Dorottya
Mentor: Gál Eszter

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!