Program


Igor Levit és a Bécsi Filharmonikusok

Igor Levit és a Bécsi Filharmonikusok

Az est szólistáját és karmesterét jól ismeri a Müpa közönsége, de együtt még nem hallhattuk őket. A zongoraművész virtuozitását és szuggesztivitását 2013-ban az Európai Hangversenytermek Szervezete Rising Stars sorozatában csodálhattuk meg, a karmester legutóbb szintén Bécs legendás muzsikusainak élén érkezett hozzánk.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 21. hétfő, 19:30

Igor Levit 1987-ben született Gorkijban (ma: Nyizsnyij Novgorod), 1995-ben azonban családjával Németországban telepedett le. Tanulmányait a salzburgi Mozarteum, majd a hannoveri Zeneművészeti Főiskola hallgatójaként végezte. Számos nemzetközi versenyen szerepelt sikerrel (Athén, Hamamatsu, Tel-Aviv, Bad Kissingen). Hogy meghitt kapcsolat fűzi Beethoven zenéjéhez, azt eddigi hanglemezeivel és hat évvel ezelőtti budapesti fellépésével egyaránt fölényesen bizonyította. Most a c-moll zongoraverseny (1800) szólistájaként olyan kompozícióban léphet a budapesti közönség elé, amely az előző két Beethoven-versenymű könnyedén társalgó modora után nyitótételében komoly és fegyelmezett hangot üt meg, a korban divatos „katonás” karakterrel, majd vallomásos Largót feszes, de játékos Rondó követ, amely végkifejletében a világos C-dúrig jut el.
A hetvenes évei derekán járó, Los Angeles-i születésű Michael Tilson Thomas, akit a Mahler-művek és a modern amerikai zene kiváló tolmácsaként, valamint a zenei ismeretterjesztés lelkes apostolaként ismer a világ, most Brahms világos tónusú, pasztorális hangvételű II. szimfóniájában tárja elénk tudását. Az áradó dallambőségű mű - amelyet 1877-ben, Hans Richter vezényletével az akkor már harminckét éve működő Bécsi Filharmonikusok mutattak be ¬- maga a kicsattanó életkedv, energia, felhőtlen derű.

Műsor:

Beethoven: c-moll zongoraverseny, op. 37
Brahms: II. (D-dúr) szimfónia, op. 73

Vezényel: Michael Tilson Thomas

Közreműködik:
zongora: Igor Levit

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!