Program


Igor és Ivan Buharov: Örök szándékmező hangolás Helyszín:Vasas Székház, Magdolna u 5-7.

Igor és Ivan Buharov: Örök szándékmező hangolás Helyszín:Vasas Székház, Magdolna u 5-7.

A rendhagyó előadás a graz-i premier után először, a tranzit.hu és a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös szervezésében lesz újra látható. A tranzit.hu „Rendszerváltások” című sorozatának évzáró programjaként, a művészek növényszövetségeseikkel ezúttal az 1928-ban épült Vasas Szakszervezeti Szövetség Székházának dísztermét alakítják a várva várt forradalom helyszínévé.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 16. hétfő, 19:00

A Buharov testvérek, Igor és Ivan Buharov, a magyar független film fontos alakjai, akik az elmúlt húsz évben tucatnyi jellegzetes, minimál költségvetésű, de annál hatásosabb filmet készítettek. Az alkotópáros nemzetközi szinten is jelentős sikereket ér el: így például 2018-ban egy nagyszabású új munkával szerepeltek Ausztria egyik legjelentősebb kortárs művészeti fesztiválján, a graz-i Steirischer Herbst (Stájer Ősz) programjában, melyet a tranzit.hu és a Trafó közös szervezésében 2019. december 16-án (hétfőn), a Magdolna utcai Vasas Szakszervezeti Szövetség Székházában láthat majd a hazai közönség.

A művészek Grazban „Örök szándékmező hangolás” címmel egy helyszínspecifikus, multimediális performansz-installációt hoztak létre, amellyel az Osztrák Kommunista Párt székházát az eljövendő forradalom laboratóriumává változtatták, egy misztikus-tudományos szentéllyé, amely politikai és spirituális alternatívákat egyaránt kínált. Azok számára, akik a Buharov testvérek legutóbbi „Az itt élő lelkek nagy része” (2016) című filmjét figyelmesen nézték, már kiderülhetett, hogy az állatok forradalma kudarcba fulladt, ezért az újabb forradalmi kísérlethez – a szélesebb társadalmi összefogás és a fajok közötti kommunikáció jegyében – ezúttal a növényeket hívták segítségül.

Az alkotópáros nem véletlenül választotta a növényeket a készülő forradalom szövetségeseiként, hiszen ők rendelkeznek a világon a legkiterjedtebb és összefüggőbb információs hálózattal, alternatív kommunikációs csatornákat kínálva egy olyan történelmi pillanatban, amikor az adatbiztonság összeomlani látszik és mi, emberek, fokozottan digitális megfigyelés és kontroll tárgyaivá válunk. A bioenergetika, az elektromagnetika, valamint a para-tudományok legújabb felfedezéseiből merítve, a Buharovok mindent bevetnek, hogy sikerre vigyék a várva várt forradalmat, a közép-amerikai kultúrákban a jövőmondáshoz használt obszidián tükröktől és az ezoterikus Teszla-korongtól a tudat tágítására és módosítására alkalmas mester- és gyógynövényekig. Természetesen emberi közreműködőkben sem lehet hiány: a szürreális audiovizuális és performatív utazást, valamint a forradalmi átalakulást a független művészeti és zenei élet olyan meghatározó szereplői garantálják, mint Hajdu Szabolcs filmrendező, Török-Illyés Orsolya, Réti Iringó és Fátyol Hermina színésznők, Paizs Miklós, Horváth László, Vereb Szabolcs, és Kovács Gergely zenészek, valamint Monhor Viktória, Szolnoki József és Vándor Csaba képzőművészek.

Ezzel a fajokon és műfajokon átívelő együttműködéssel a Buharov fivérek egy sajátos, mágikus paralleluniverzum felfedezésére invitálják a közönséget: „Az örök szándékmező hangolás nyomvonalán mindenkit a tiszta elhatározás felindítására buzdítunk: hallgassatok a szív intuíciójára, dolgozzatok ki a növényi bioinformáción keresztül alternatív kommunikációs csatornákat, és így legyőzzük a szabadság előtt álló végső akadályt, akár a jó vélemény anarchista páholy segítségével is.”

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!