Program


Hommage á Kreisler

Hommage á Kreisler

60 éve hunyt el a 20. század egyik legnagyobb hegedűművésze, Fritz Kreisler. Kortársai tisztelték, közönsége rajongott érte. Ennek a varázslatos életnek az emlékét idézi fel G. Horváth László hegedűművész és kamaratársai estje.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 30. vasárnap, 19:00

Hommage á Kreisler

Program:
Kreisler: Recitativo és scherzo-caprice, op. 6
Ysaÿe: 4. (e-moll) hegedűszonáta, op. 27/4
Debussy: La plus que lente
Vecsey: Valse triste
Csajkovszkij: Hat darab, op. 51 – 6. Valse sentimentale
Dvořák: Négy romantikus darab, op. 75
Kreisler: Régi bécsi táncdallamok – 2. Liebesleid (Szerelmi bánat), 3. Schön Rosmarin (Szép Rozmaring)
SZÜNET
Brahms: f-moll zongoraötös, op. 34

G. Horváth László (hegedű), Váray-Major Zsófia, Kiss Péter (zongora)
Quartetto Speranza: G. Horváth László, Szabó Tamás (hegedű), Fajd Gergő (brácsa), Háry Péter (cselló)

60 éve hunyt el a 20. század egyik legnagyobb hegedűművésze, Fritz Kreisler. Összetéveszthetetlen tónusú és stílusú hangfelvételei máig sugározzák a századvég elegáns, kedélyes, magával ragadó világát. Kocsis Zoltán szavaival élve: „Kreisler sokkal nagyobb muzsikus volt annál, ahogy azt manapság tartják. Zeneszerzőnek sem volt akárki, s ezt nem csupán az a hihetetlen népszerűség jelzi, ami darabjait a 20. század első felében övezte. Ha alaposabban megvizsgáljuk ezeknek a műveknek a kíséretét, első pillantásra szembeötlő a legmagasabb fokú igényesség, boszorkányosan keverve a német pedantériát a franciás könnyedséggel.”

Rendező: Egy Hangversenyteremért Alapítvány

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!