Program


Heiner Müller: Kvartett

Heiner Müller: Kvartett

“A mi fennkölt hivatásunk, hogy agyoncsapjuk az időt. Ez teljes embert kíván: túl sok az idő. Valakit, aki a világ óráit meg tudná állítani: az örökkévalóság, mint szüntelen erekció. Az idő hasíték a teremtésben, az egész emberiség belefér. Az egyház a csőcselék számára istennel tömte ki, de mi tudjuk, hogy ez a lyuk fekete és feneketlen.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 23. vasárnap, 20:00

14+

Földényi F. László fordítása

“A mi fennkölt hivatásunk, hogy agyoncsapjuk az időt. Ez teljes embert kíván: túl sok az idő. Valakit, aki a világ óráit meg tudná állítani: az örökkévalóság, mint szüntelen erekció. Az idő hasíték a teremtésben, az egész emberiség belefér. Az egyház a csőcselék számára istennel tömte ki, de mi tudjuk, hogy ez a lyuk fekete és feneketlen. Ha a csőcselék erre rájön, velünk fogja kibélelni.“  (Heiner Müller)

        1782, Franciaország — tábornok író, levélregény, négy kötet, tucatnyi kulcsszereplő, egy hónap alatt ezer eladott példány. Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok.
        1980, Németország — író-rendező, színdarab, tizenöt oldal, két szereplő, sok tucat előadás sok tucat országban. Heiner Müller: Kvartett.
        (…)
        2018, Magyarország — rendező helyett látványtervező, koreográfus és dramaturg, 75 perc, egy drag queen, egy énekes, egy színész, egy táncos (hol nő, hol férfi), egyelőre három előadás. Lakatos Márk barokk multimédia víziója zenei betétekkel Purcelltől a Bizottságig.

        A két androgün főalakot egy színész és hol egy női, hol egy férfi táncos egészíti ki kvartetté. Egymagában egyikük sem teljes, valamennyien Zeusz által levágott másik felük után áhítoznak, ahogy Platón Lakomájából tudhatjuk.     A Kvartett Merteuil márkiné és Valmont fetisiszta szerepjátéka 18. századbeli álarcokban, ezúttal 21. századi filterekkel. A levélregény virtuális formát ölt: a szereplők chat szobája egyszerre fülledt és jéghideg. Szexualitásuk fizikai érintés nélkül, virtuálisan létezik csupán. Kockázatos játékuk kellékei saját maguk és élő bábjaik.


Merteuil: Lakatos Márk
Valmont: Bocskor Bíborka

Merteuil/Valmont: Urbanovits Krisztina

Merteuil/Valmont: Asztalos Dóra/ Darabont Áron Leon

Videóinstallációk: Hajdu Gáspár és Papp Gábor
Világítástervező: Kovács Áron
Sound artist: Vranik Krisztián és Solymosi Vilmos Bootsie
Koreográfus: Gulyás Anna
Dramaturg: Merényi Anna
Látvány: Lakatos Márk

Koncepció: Gulyás Anna, Lakatos Márk, Lengyel Anna

Műszaki vezető: Éltető András
Produkciós és rendezőasszisztens: Tési Dóra
Produkciós vezető: Schőn Edina
Producer: Földvári Péter és Ridzi Gábor

Heiner Müller örököseinek az engedélyét a Hofra Kft. közvetítette


Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!