Program


Három temető, négy tematikus művészeti séta - Séta a Farkasréti temetőben

Három temető, négy tematikus művészeti séta - Séta a Farkasréti temetőben

Séta a Farkasréti temetőben
„Anekdoták, szerelmek, titkok, emlékek, életutak”
Egy személyes hangvételű séta a Farkasréti temetőben.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 13. szombat, 15:00

A műtárgy.com által  elsőként meghirdetett „Rejtett szimbólumok, történetek:  Egy rendhagyó séta a Fiumei úti temetőben”  című programunkat a nagy érdeklődésre való tekintettel kibővítve tovább folytatjuk, immár hagyományt teremtve.

A Farkasréti temetőben  egy művészettörténész – kutató   segítségével    megemlékezünk többek között Bajor Gizi rejtélyes haláláról, Rákosi Mátyás hamvainak kálváriájáról, avagy milyen volt  annak idején a fiatal, szép Cserháti Zsuzsa, aki egyéni hangjával ma is a szívünkben él?   Aztán emlékezünk Dajka Margitra, a színház iránt érzett legendás elhívatottságára, nagy szívére, a Szinbádra, és az évekig reménykedve várt, de megtalált  szerelmére, férjére, aki a halálba is követte őt. Nem mehetünk el Gobbi Hilda személye mellett sem, különös végrendeletét ismerve feltárulhat egy igen - igen gazdag életút, a maga eredetiségével, különcségével. A kihagyhatatlan Karády Katalinról megtudhatjuk a csak egyszer publikált „szenvedéstörténetét”, hogyan kínozták meg 1944 – ben, hogyan és miért hagyta el Magyarországot, mi volt az igazi ok, amiért valójában talán soha nem is akart hazatérni? Mit tudjátok ti, ki voltam én - énekelte, és a dal kérdése mai napig  jogos. Tudjuk valójában ki is volt Karády Katalin? Beláthatunk Schütz Ila fájdalmas magányába, tragédiájába, minden, ami a nevettetés mögött volt. De felidézhetjük  Ruttkai Éva nagyszerűségét, az egész lényét átható finomságát is, majd gondolatban felcsendülnek  Szécsi Pál nagyszerű dalai, megmutatjuk a hírnév árnyoldalát, az egyén tragédiáján keresztül. Végezetül Psota Irén sírjánál állunk meg, ahol az emlékezés nem lehet pusztán fejet hajtás, az emlékein keresztül meg kell ismerni a belőle áradó szeretetet, bohémságát, extravagánságát. Ismerve őt biztos örülne, hogy a sírjánál kezdetben elszomorodnak, majd később  hangosan nevetnek a tiszteletadók.  Miért is van ez?  Sok -  sok ezernyi kérdés.

Szeretettel invitálunk mindenkit a Farkasréti sétánkra, mindazokat, akik szeretnék gyakorolni az emlékezés művészetét, ahol helye van a tiszteletadásnak, de a nevetésnek is, egyben hozzájárulva az általános műveltségünk gyarapításához.

A sétát Hargitay D. Dávid, művészettörténész vezeti.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!