Program


Harlekin Bábszínház: Egy jeles nap – Zenés maszkajáték Jézus születéséről / SÁTOR
10

Harlekin Bábszínház: Egy jeles nap – Zenés maszkajáték Jézus születéséről / SÁTOR

Vannak történetek, amelyeket újra és újra el kell mesélni a következő generációk és a magunk kedvéért egyaránt. A Betlehemben menedéket kereső Mária és József, a kisdedet köszöntő háromkirályok históriája az egri Harlekin Bábszínház előadásában egyszerre ősi és nagyon is mai látványosság, valóságos összművészeti produkció.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 8. vasárnap, 15:00

A zenés maszkajátékban a Megváltó eljövetelét hírül adó angyalok a szeretet üzenetét hozzák az emberek közé. Csak rajtunk múlik, megértjük-e fenséges szavaik mélyebb értelmét.

Eger egyik legismertebb kulturális intézménye a megalakulása óta a hagyományt és a megújulást előadásaiban folyamatosan ötvöző, a különböző műfajokban itthon és külföldön is otthonosan mozgó Harlekin Bábszínház. Éry-Kovács András rendező, a társulat igazgatója Jézus születésének történetéhez a megszokottól eltérő módon közelített az Egy jeles nap című, 2016-os bemutatója óta az egri adventek fontos részévé vált, s most a Müpa Sátorba érkező előadásában. Az eredeti betlehemes játékok fellelhető írásos anyagai mellett Borbély Szilárd Míg alszik szívünk Jézuskája című „profán passiója” részleteit is felhasználta az író-rendező a zenét, a mozgást, a kifejező látványt, az archaizáló maszkokat és a szépséges, verses szöveget egyenrangú alkotóelemekként kezelő előadásban. Földi és égi világok találkozását meséli a produkció, isteni gondviselést és emberi nemtörődömséget bemutató epizódokkal. Végül a szeretet ereje győzedelmeskedik: angyalok és emberek együtt dicsőítik a Megváltó eljövetelét és karácsony szent ünnepét.

Ajánlatunk


Margit Auer: Mágikus állatok iskolája Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned?

A nagy sikerre való tekintettel, idén ismét megrendezésre kerül a II. Budapest Légtorna Fesztivál!

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!