Program


Hallottad-e hírét Beregvár megyének-Sodró együttes

Hallottad-e hírét Beregvár megyének-Sodró együttes

A Hallottad-e hírét Beregvár megyének című koncertelőadás során különleges zenei és táncos produkción vehet részt a nagyérdemű. A közel egyórás zenei és táncélmény alatt a kárpátaljai vidékre jellemző ismert népzenei és néptánc örökség vetítődik majd a színpadra, mindez kiegészülve a háttérben vetített archív történelmi anyagokkal, fotósorozattal, mely tájegységenként mutatja be a nemzetiségek múltját.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 13. csütörtök, 18:00

HATÁRTALAN NAPOK - HALLOTTAD-E HÍRÉT BEREGVÁR MEGYÉNEK
Koncert

A Sodró együttes 2014-ben alakult azzal a céllal, hogy Kárpátalján is tovább örökítse az autentikus magyar népzenei és néptánc örökséget, és népszerűsítse a táncházmozgalmat. Az együttes öt éve szervez állandó táncházakat, valamint folkkocsma programot Kárpátalján, amely az évek során a vidék táncházi bázisává alakult. „Véleményük szerint a néptáncnak és népzenének identitás erősítő és közösségteremtő ereje van”.

Az együttes rendszeres fellépője a kárpátaljai és Kárpát-medencei fesztiváloknak, különböző kulturális eseményeknek. Rendszeresen koncerteznek nemzetközi közönség előtt. 2019 januárjától a táncházmozgalmat Kijevbe is elvitték, ahová azóta negyedévente vissza járnak. Koncerteztek többek között Brüsszelben, Manchesterben, Rómában, New Yorkban, Clevelandben Kijevben, Prágában, a Duna Palotában, Nemzeti Színházban, Pesti Vigadóban és a Hagyományok Házában. Munkájuk során együtt dolgoztak már számtalan ismert zenésszel és táncossal. Évente muzsikálnak Szlovákiában, Szerbiában és Romániában is.  Az együttes tagjai: Galgóczy Martin – prímás, Halász Bertalan – harmonika, Tóth Sándor – nagybőgő, Kánai Bence – brácsa, Szalontai Richárd – ének, Egresi Alex – clarinét, Orosz Péter – tánc, Váradi Enikő – tánc, az együttes művészeti vezetője.

A csapat zenében és táncban igyekszik a kárpátaljai vidékre jellemző autentikus zenei világot bemutatni. Előadásukban a magyar népzene és tánc mellett ruszin, zsidó, szlovák és cigány nemzetiségek a kárpátaljai vidékre jellemző népzenei világát is bemutatják. A fiatal lendületes együttes Kárpátalja minden szegletéből gyűjti egybe a tagokat. A sodró lendület nemcsak nevükben, de előadásukban is megmutatkozik.

A Hallottad-e hírét Beregvár megyének című koncertelőadás során különleges zenei és táncos produkción vehet részt a nagyérdemű. A felcsendülő zenei anyagok között Bartók Béla kárpátaljai népdal gyűjtései is elhangzanak majd. A közel egyórás zenei és táncélmény alatt a kárpátaljai vidékre jellemző ismert népzenei és néptánc örökség vetítődik majd a színpadra, mindez kiegészülve a háttérben vetített archív történelmi anyagokkal, fotósorozattal, mely tájegységenként mutatja be a nemzetiségek múltját.

A Sodró együttes tagjai:
Galgóczy Martin – prímás, Halász Bertalan – harmonika, Tóth Sándor – nagybőgő,
Kánai Bence – brácsa, Szalontai Richárd – ének, Egresi Alex – clarinét,
Orosz Péter – tánc, Váradi Enikő – tánc, az együttes művészeti vezetője.

Az előadásban közreműködnek:
Kricsfalusi Miklós, Takács Dóra, Bak Dávid és László Georgina, a Kárpátalja Néptáncegyüttes táncosai.

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!