Program


Händel: Athalia, 1733 A Purcell Kórus és a Capella Savaria hangversenye

Händel: Athalia, 1733 A Purcell Kórus és a Capella Savaria hangversenye

Händel: Athalia, 1733
A Purcell Kórus és a Capella Savaria hangversenye

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 12. csütörtök, 19:00

Az estén George Frideric Händel Athalia című oratóriuma csendül fel, mely 1733. júliusában, a mester oxfordi látogatása alkalmával keletkezett. Händel az egyetem rektorának meghívására utazott Londonból Oxfordba (ahol állítólag a díszdoktori címet is felajánlották neki), s ottani, öt oratórium-előadásból álló koncertsorozata csúcspontjaként július 10-én a Sheldonian Theatre-ben vezényelte új művét, az Athaliát. Az oratórium eredeti megjelölése szerint „Oratorio; or Sacred Drama”, szövegét Samuel Humphreys írta Jean Racine utolsó, bibliai ihletésű színműve, az 1691-ben született Athalie alapján. Händel remekműve páratlan formai változatosságával, izgalmas és színes kórus- és szólótételeivel méltó társa Racine darabjának: a három felvonást tartalmazó zenedráma számtalan zenei csúcspontja közül is kiemelkednek a felvonások zárókórusai, azok közül is az első felvonás végén álló, felejthetetlenül komor és tragikus hangvételű „Halleluja”-tétel. A ritkán játszott kompozíciót 2009-ben már előadta a Capella Savaria és a Purcell Kórus, Athalia története ezen az estén a hazai historikus zenei élet kiváló szólistáinak közreműködésével, Kalló Zsolt koncertmester és Vashegyi György karmester irányításával hangzik el.

Szereposztás:

Athalia: SZUTRÉLY Katalin (szoprán)
Josabeth: KOVÁCS Ágnes (szoprán)
Joas: ACSAI Zita (szoprán)
Joad: BÁRÁNY Péter (kontratenor)
Mathan: MEGYESI Zoltán (tenor)
Abner: Will KING (basszus)
PURCELL Kórus
CAPELLA SAVARIA

koncertmester: KALLÓ Zsolt
vezényel: VASHEGYI György

Ajánlatunk


A produkció egy új előadó-művészeti műfaj, a cirque danse kiteljesedése, de nemcsak műfaji szempontból tekinthető unikálisnak: ez a Recirquel első olyan darabja, amelyben kizárólag külföldi vendégművészek szerepelnek.

Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények...

2023. augusztus 11., 12., 13., 18., 19., 20. 21.00 esőnapok: 2023. augusztus 14., 15., 21., 22.

Ajánló


A magyarázat nélkül, vagy valamilyen fájdalmas élménnyel záruló meghatározó emberi kapcsolataink kiemelt jelentőséggel bírnak, befolyásoló erejűek abban, ahogyan magunkról gondolkodunk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!