Program


Haydn / Alban Berg / Schubert – Liza Ferschtman, Farkas Róbert L/6

Haydn / Alban Berg / Schubert – Liza Ferschtman, Farkas Róbert L/6

A hangversenyen két klasszikus szimfónia viseli nevében a Gyász és a Tragikus szavakat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 20. csütörtök, 19:00

GYÁSZ ÉS VIGASZ II.

Alban Berg Hegedűversenyének ő maga adta az alcímet: „Egy angyal emlékére”. Barátja, a világhírű építész, Walter Gropius 18 éves, gyermekbénulásban elhunyt lánya emlékére komponálta a Hegedűversenyt, utolsó befejezett művét. Hogy Schubert miért adta fiatalkori szimfóniájának a „Tragikus” címet, csak találgatni lehet. Az első tételt inkább drámainak nevezhetnénk, a következő részek viszont cseppet sem szomorúak. Haydn szimfóniája jó száz évvel keletkezése után kapta járulékos nevét. Első tétele valóban komoly és mély érzelmeket fejez ki, a folytatás viszont a zeneszerzőre oly jellemző derűvel teli.

Liza Ferschtman orosz muzsikus családból származó holland hegedűművész. Nagysikerű koncerteket ad az egész világon és sok kamarazenét játszik híres partnerekkel. A hangversenyt Farkas Róbert, zenekarunk vezető karmestere vezényli.

MŰSOR
Haydn: e-moll (Gyász) szimfónia, No. 44
Alban Berg: Hegedűverseny
Schubert: IV. c-moll (Tragikus) szimfónia

KÖZREMŰKÖDIK
Liza Ferschtman - hegedű

VEZÉNYEL: Farkas Róbert

 

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!