Program


Gulyás Gábor: Az ördög bibliája

Gulyás Gábor: Az ördög bibliája

A tragikomédia fő terepe jól ismert a szerző előtt: a kultúra és a kulturális politika összefonódása, s ennek szereplőinek a fölmutatása. De közben megrajzolódik egy távolabbi történelmi tabló is, és a budapesti közélet hétköznapjai.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 28. csütörtök, 20:30

A Gyulai Várszínház 15. felolvasó színháza
Gulyás Gábor: Az ördög bibliája
Tragikomédia – játszódik 1985-ben, 1989-ben és 1993-ban Budapesten

Mi az, hogy történelmi dráma? Pontosabban történelmi dráma-e a közelmúltban, alig negyven éve játszódó eseménysor? Mennyire múlt, mennyire jelen?

Gulyás Gábor nagyszabású vállalkozásban fogott. Nem sok idő, amit tragikomédiája fölölel: nyolc év. De micsoda nyolc év? A szocializmus haldoklása idején, 1985-ben kezdődik a drámaidő, majd négy évet ugrunk, s máris a rendszerváltás sűrűjében vagyunk, 1989-ben. S eltelik újabb négy, 1993 – s bezárul a kör. Vége a reménynek, vége a vágynak, tettünk egy kört, s minden ugyanott folytatódik… Vagy mégsem?

Sorozatszerkesztő dramaturg: Lőkös Ildikó
Rendező: Máté Gábor

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!