Program


Grencsó Kollektíva, vendég: Mezei Szilárd
2

Grencsó Kollektíva, vendég: Mezei Szilárd

A kísérleti elektronikus és kortárs zene, a free jazz, a szabad improvizációk és az etno-jazz egyaránt teret kap az évek óta összeszokottan működő Grencsó Kollektíva jellegzetes stílusában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 16. szerda, 20:00

Grencsó Kollektíva, vendég: Mezei Szilárd

Közreműködik:
Grencsó István - szaxofon, fúvós hangszerek
Pozsár Máté - zongora
Benkő Róbert - nagybőgő
Miklós Szilveszter - dob
vendég:
Mezei Szilárd - brácsa

Oldottság és feszültség, hatalmas energiák és misztikus visszafogottság, rövid etűdök és nagy ívű darabok, a népdalok egyszerűsége és virtuozitás alkot egységet dinamikailag és ritmikailag is sokszínű előadásukban. Ezúttal Mezei Szilárd brácsaművész társaságában keresik a hangokban fellelhető szabadságot, melyről Grencsó István így nyilatkozott:

 "Kapcsolatunk Szilárddal a kétezres évek elejére nyúlik vissza, amikor is Szabados György zongoraművész és zeneszerző irányításával muzsikálhattunk a MAKUZ zenekarban. 2015-ben csatlakozott a kollektívához, és elkészítettük a Szabados György kompozíciókat tartalmazó, DERENGÉS című dupla cd-t a Hunnia Records kiadásában. Azóta dolgozunk együtt rövidebb megszakításokkal (duó felvételek, a nagymarosi Adyton Együttlét, vagy a hagyományosan az Opusban megrendezett Adyton karácsony során). Az est folyamán kollektív kamararögtönzések szólalnak meg különböző formációkban".

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!