Program


GLAZUNOV / RUBINSTEIN / RIMSZKIJ-KORSZAKOV ( Concerto Budapest & Neeme Järvi&Anna Shelest-zongora )
2

GLAZUNOV / RUBINSTEIN / RIMSZKIJ-KORSZAKOV ( Concerto Budapest & Neeme Järvi&Anna Shelest-zongora )

Közreműködik: Anna Shelest zongora, Concerto Budapest
Vezényel: Neeme Järvi

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 16. péntek, 19:30

2020. október 16. 19.30

A 2020.05.14-i koncert pótlása jegy és bérletvásárlók számára, valamint a 2020.05.15. 19:30-ra meghirdetett koncert BÉRLETTEL rendelkező vásárlóink részére, cserelehetőség a későbbiek folyamán.Megértésüket köszönjük!


Neeme Järvi és a Concerto Budapest
 
Műsor:

GLAZUNOV: I. koncertkeringő, op. 47
RUBINSTEIN: II. (F-dúr) zongoraverseny, op. 35
– szünet –
RIMSZKIJ-KORSZAKOV: Antar szimfónia, op. 9
GLINKA: Keringőfantázia

Közreműködik: Anna Shelest zongora, Concerto Budapest
Vezényel: Neeme Järvi

Korunk nagy karmestereinek egyik doyenje, a 83. születésnapjához közelítő Neeme Järvi, akinek immár két fia, Paavo és Kristjan is a dirigensek nemzetközi élbolyához tartozik, különleges 19. századi orosz programot vezényel majd budapesti koncertjén, valamint bemutatja a budapesti közönségnek az ukrán származású, Amerikában élő zongoraművésznőt, Anna Shelestet, akivel koncerten és lemezen egyaránt előszeretettel népszerűsítik Anton Rubinstein felfedezésre érdemes zongoraversenyeit. Ezúttal az 1851-ben keletkezett II. (F-dúr) zongoraverseny szerepel a programon: a magánszólam igazi virtuózt követel, elvégre Rubinstein önmagának szánta. Glazunov zenekari koncertkeringője is hasonlóan mutatós, míg Rimszkij-Korszakov szimfóniának és szimfonikus szvitnek egyaránt nevezett alkotása majdnem annyira ritka vendég a hazai koncerttermekben, mint Rubinstein zongoraversenyei. A virtuóz hangszerelésű darab címszereplője, Antar egy legendás arab vitéz és poéta, de a szimfóniát inspiráló gazellának és Palmyra tündérkirálynőjének is jutott szerep. A koncertet záró Glinka-mű a Strauss család keringőinek hangulatát idézve keretezi e népszerű műfajjal a műsort.

Rendező: Concerto Budapest

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!