Program


GIORGIO MORODER

GIORGIO MORODER

A legendás zenei producer, Giorgio Moroder bejelentette legelső élő európai turnéját!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 15. szerda, 20:00

A sokak által a diszkó keresztapjaként vagy az elektronikus tánczene megalapítójaként ünnepelt 78 éves, többszörös Oscar- és Grammy-díjas Moroder 15 várost érintő európai turnéra indul 2019 tavaszán, köztük érintve a magyar fővárost is. Az „A Celebration of the 80’s” című turné során az olasz dalszerző, producer és DJ karrierjének fénypontjait zenekara és vokalistái kíséretében adja elő, egy igazán látványos és szemkápráztató színpadi show keretében. A hazai közönség 2019. május 15-én, a Papp László Budapest Sportarénában láthatja a produkciót, a Broadway Event és a Multimedia Organisation szervezésében. 

Moroder 1963 óta, több mint 55 éve van hatással a zeneiparra. Ő volt az első, aki a tánczenét ismétlődő ütőhangszeres ritmusokra helyezte, szakított a harmónia törvényeivel, és a szintetizátort helyezte zenéje középpontjába. 

Első elismeréseit a hetvenes években szerezte, egyrészt saját zenéjével és a Donna Summer részére írt dalaival - többek között az „I Feel Love”, az „On the Radio”, a „Love to Love You Baby” és a „Hot Stuff” című slágerekkel. Sikere további együttműködések sorához vezetett, olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Cher(„Bad Love”), Blondie („Call Me”), David Bowie („Cat People”), Debbie Harry („Rush Rush”), Freddie Mercury („Love Kills”), Bonnie Tyler („Here She Comes”) és Pat Benatar („Here’s My Heart”). Így a popzene fejlődésében játszott hatalmas szerepét nem kevesebb, mint négy Grammy-díjjal ismerték el. 

Amellett, hogy a ’70-es és ’80-as évek legnagyobb művészeivel dolgozott együtt, Moroder olyan filmek zenéit is szerezte, amelyek még nála is ikonikusabb szimbólumaivá váltak a ’80-as éveknek. Ilyenek például az Amerikai dzsigoló, a Párducemberek, A sebhelyesarcú, az Electric Dreams, a Végtelen történet, a Top Gun és az Éjféli expressz. Az Éjféli expresszhez írt zenéje, a Top Gunból a Berlin „Take My Breath Away” című dala, valamint a Flashdance-ből a „What a Feeling” három Oscar-díjat és négy Golden Globe-ot hozott neki. 

2013-tól Moroder DJ-ként dolgozott, zenét készített a Google Racer című játékához, és közreműködött a Daft Punk Random Access Memories slágeralbumán, a „Giorgio by Moroder” című számban. Ez az együttműködés 2014-ben meghozta neki „Az év albuma" Grammy-díjat is. Moroder 2015-ben adta ki legutóbbi stúdióalbumát a Déjà Vu-t, amelyen többek között Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Britney Spears és Kelis is közreműködött. 

Giorgio Moroder így kommentálja legelső élő turnéját: „Olyasvalami ez, amire mindig is vágytam, a rajongóim állandóan kérdezték, hogy fogok-e valaha turnézni. Régen a producerek számára elképzelhetetlen volt, hogy elhagyják stúdiójukat, ez a terület az énekeseké volt. Ma a DJ-k és zenei producerek a pop/dance zene szupersztárjaivá váltak, eljött tehát az idő, hogy én magam is belevágjak ebbe! Nagyon izgatott vagyok!” 

A Celebration of the 80’s turné koncertje egy klasszikus és mai dance slágerekkel teli este lesz. A rajongók láthatják majd Morodert vezényelni, vocoderen játszani, effekteket és hangokat előadni. Zongorázik is majd és olyan személyes történeket oszt meg a közönséggel, amelyek azelőtt soha nem jutottak ki stúdiója falai közül. Tiszteleg majd régi múzsája, Donna Summer előtt is: a diszkódíva élőben jelenik majd meg a képernyőn, és együtt zenél Moroderrel és zenekarával. 

A ’70-es és ’80-as évek nagy slágerei és hangulata élőben elevendik meg 2019. május 15-én a Papp László Budapest Sportarénában. Fergetes látvány- és show-műsor, ikonikus zenék és ahogyan Nile Rogers nyilatkozta, „A férfi, aki feltalálta a dance zenét”.

 

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!