Program


Gershwin: Porgy és Bess / MET - FSZ
2

Gershwin: Porgy és Bess / MET - FSZ

Énekesek és operabarátok álma, hogy eljussanak New Yorkba, a legendás Metropolitan Operába. Az énekesek továbbra is nehéz helyzetben vannak, hiszen csak a legjobbak léphetnek ott fel. A közönség vágya azonban ma már könnyen teljesülhet: elég csupán a Müpáig utaznia, hogy a Metropolitan Opera Live in HD közvetítései segítségével, tizenkettedik éve élvezhesse a nagyszerű előadásokat.

Aktuális előadások
Gershwin: Porgy és Bess

A Met új produkciója

A bő négy évszázadra visszatekintő operairodalom sok szempontból egyedi darabja majdnem három évtized után kerül újra színre a New York-i Metropolitanben. Mélyszegénység, drog, bűnözés, erőszak - Gershwinnek sikerül a lehetetlen: mindezt a borzalmat megannyi slágerré vált song, ellenállhatatlan dallam, zsigerekig hatoló ritmika és persze DuBose Heyward halhatatlan története révén nemesíti át, a tragédiát költőien elemelve a földtől, a forrást jelentő spirituálék lelki vigaszt nyújtó látomásaihoz hasonlóan. James Robinson zseniális rendezése testközelbe hozza Charleston fekete közösségének mindennapjait, örömeit, szívfájdalmait; „ha valaki színpadra állítja Gershwin operáját, annak így kell ezt tennie” - írta a Guardian kritikusa a produkció 2018-as londoni premierjéről.
Az all-star szereposztás férfi főszereplője az az Eric Owens lesz, aki szinte erre a szerepre született. Partnereként Angel Blue lép színpadra, aki opera- és blues-stílust ötvöző hangjával, kimagasló színészi képességével szintén tökéletes megtestesítője Bess alakjának. Az örökzöld Summertime dalt Claraként a Metropolitanben alig néhány éve debütált, nagyszerű dél-afrikai szoprán, Golda Schultz szólaltatja meg. Sportin' Life szerepét egy igazi „rosszfiú”, az elképesztően tehetséges Frederick Ballentine alakítja. Az előadást az Amerikában, Ausztráliában és Európában is fontos zenei vezető pozíciókat betöltő amerikai dirigens, David Robertson vezényli.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.


Vezényel: David Robertson

Szereplők:
Bess....................Angel Blue
Clara....................Golda Schultz
Serena..................Latonia Moore
Maria....................Denyce Graves
Sportin' Life............Frederick Ballentine
Porgy....................Eric Owens
Crown...................Alfred Walker
Jake......................Donovan Singletary

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Díszlet: Michael Yeargan
Jelmez: Catherine Zuber
Fény: Donald Holder
Vetítés: Luke Halls
Koreográfus: Dianne McIntyre
Harcrendező: David Leong
Rendező: James Robinson

Ajánló


Ezen az estén a Kongresszusi Központot elárasztja a felszabadult, önfeledt zenélés. Először látogat…

Szimfonikus hangszerelésben csendülnek fel a Margaret Island slágerei és legfrissebb szerzeményei a 2019-es…

A 15 éves születésnapját ünneplő jubileumi évét egy hatalmas Aréna show-val koronázza meg…