Program


Gellérthegyi álmok
4

Gellérthegyi álmok

Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című darabja mindenkinek ismerős; akár a drámát olvasta, akár a filmet látta. A történetet ismerjük: a háborúban, egy gellérthegyi elhagyott villában találkozik egy menekülő lány és egy szökött katona.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 1. kedd, 19:00

Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok
(Az előadás hossza: kb. 100 perc, szünet nélkül)

"Amikor két ember találkozik, valójában hat személy van jelen. Kettő, ahogyan látják önmagukat; kettő, ahogyan látják egymást; és kettő, amilyenek valójában.” – William James
Háború van – mindegy, hogy hányadik. Egy katonaszökevény és egy menekült lány bujkál egy gellérthegyi villában. Odakint ellenségek, a házon belül viszont csak egy férfi és egy nő, akik egymásra vannak utalva, akik próbálnak túlélni és megszabadulni a múltjuktól.
Játszanak, hogy eltereljék a figyelmüket a robbantások közeledő zajáról. Eljátszanak mindent és mindenkit; a múltat és a jövőt. 
De hol van a határ a játék és valóság között? És mik a játékszabályok a háború közepén?

Szereplők :

Lány: Bodó Edit
         Szabó Sára
         Széplaki Szilvia
Fiú:    Gulyás Ádám
          Inoka Péter
          Kocsis Fülöp Soma

Látványtervező: Kovács Dorottya
RENDEZŐ: KOVÁCS HENRIETTA

A HöKöm Project előadása.

Az előadás a Karinthy Alapítvány és Karinthy Márton támogatásával jött létre.

Az előadásról:

Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című darabja mindenkinek ismerős; akár a drámát olvasta, akár a filmet látta. A történetet ismerjük: a háborúban, egy gellérthegyi elhagyott villában találkozik egy menekülő lány és egy szökött katona. 

Ez az előadás azonban nem a megszokott módon dolgozza fel a darabot. A társulat egy utazásra hívja a nézőt téren és időn át. Nem számít, hogy hol vagyunk, és melyik háborúban; egy férfi és egy nő találkozása a fontos egy szélsőséges helyzetben. 

Az előadás különlegessége, hogy a két szerepet hat színész játssza, a történet három párhuzamos síkon fut, a szereplők három személyiségjegyének kivetülései szerint. A sokszálú játék így a legapróbb reakciókba, érzelmekbe enged bepillantást, a Fiú és a Lány küzdelmének és játszmáinak legelemibb rezdüléseibe. Egymásba úsznak a párok reagálásai, így az eredetinél komplexebb, sokrétűbb értelmezéseket kínál a nézőknek. 

Karinthy párhuzamot állít a háborús ellentétek és a férfi-nő párkapcsolat állandó harca között. A szereplők játékokba menekülnek, hogy ne kelljen szembenézniük a valósággal, de az összes játékban önmagukról, egymásról, a személyes fájdalmaikról beszélnek. Eljátsszák a múltjukat és a lehetséges közös jövőjüket. 

Az előadás modern feldolgozása mellett megtartja a Karinthy szöveg humorát és klasszikusságát.

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Ajánló


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!