Program


Függőség vagy rossz szokás? - A felismerés és a felépülés útja

Függőség vagy rossz szokás? - A felismerés és a felépülés útja

Függőség vagy rossz szokás?

A felismerés és a felépülés útja

Helyszín: CEU

Időpont: 2020. január 29., 18:00

Örökölhető-e a függőség? Melyek a hajlamosító tényezők? Hogyan ne neveljünk szenvedélybeteget? Mi állhat a videójáték-függés hátterében? Mi motivál minket egy-egy önpusztító tevékenység fenntartásában, és miként ismerhetjük fel a szenvedélybetegségünket? Hogyan segíthetünk egy függőnek?

 

Az addikció velünk élő zavar, szinte alapvető emberi természetünk – épp ezért a megakadályozása túlnyomórészt a saját felelősségünk. A függőség betegség, de az oda vezető útról le lehet térni – minél előbb, annál sikeresebben. Szakértőnk, Dr. Kapitány-Fövény Máté – az Ezerarcú függőség című könyv szerzője – előadásában az életkori szakaszokat és az azokhoz köthető kockázati tényezőket, valamint  a gyógyulás és a megelőzés modern lehetőségeit mutatja be, utána pedig egy felépülő szenvedélybeteggel és egy érintett hozzátartozóval beszélget. Moderátor: Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője.

A közönségnek lehetősége lesz kérdéseket feltenni a helyszínen, illetve afuggoseg@hvg.huemail címen.*

 

Jegyár: 1900 Ft

A jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre és 500 Ft a HVG Extra Pszichológia magazin korábbi lapszámaira levásárolható. Kiadványonként egy jegy váltható be.

 

Dr. Kapitány-Fövény Mátéklinikai szakpszichológus, adjunktus. Több mint tíz éve foglalkozik szenvedélybetegekkel, mind a terápiás ellátás, mind az addiktológiai kutatás területén. Hazai és külföldi egyetemeken tart addiktológiai témájú kurzusokat. AVoltEgySzer, fiataloknak és szülőknek szóló játékalapú prevenciós program és applikáció létrehozását vezette.

Korábban megjelent könyvei: Függőben – Az alkoholizmus lélektana (A terapeuta esetei sorozat, HVG Könyvek, 2018.) Kentaur a terminálban (novelláskötet, 2014.) 

 

*A beküldött kérdésekre közül a legfontosabbakra Dr. Kapitány-Fövény Máté az eseményen, illetve a HVG Extra Pszichológia online és Facebook oldalán válaszol – ­­ ahogy az ideje engedi.

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a…

Fazil Say zongoraestje, MVM Koncertek – A Zongora – 2020