Program


Függőség vagy rossz szokás? - A felismerés és a felépülés útja

Függőség vagy rossz szokás? - A felismerés és a felépülés útja

Függőség vagy rossz szokás?

A felismerés és a felépülés útja

Helyszín: CEU

Időpont: 2020. január 29., 18:00

Örökölhető-e a függőség? Melyek a hajlamosító tényezők? Hogyan ne neveljünk szenvedélybeteget? Mi állhat a videójáték-függés hátterében? Mi motivál minket egy-egy önpusztító tevékenység fenntartásában, és miként ismerhetjük fel a szenvedélybetegségünket? Hogyan segíthetünk egy függőnek?

 

Az addikció velünk élő zavar, szinte alapvető emberi természetünk – épp ezért a megakadályozása túlnyomórészt a saját felelősségünk. A függőség betegség, de az oda vezető útról le lehet térni – minél előbb, annál sikeresebben. Szakértőnk, Dr. Kapitány-Fövény Máté – az Ezerarcú függőség című könyv szerzője – előadásában az életkori szakaszokat és az azokhoz köthető kockázati tényezőket, valamint  a gyógyulás és a megelőzés modern lehetőségeit mutatja be, utána pedig egy felépülő szenvedélybeteggel és egy érintett hozzátartozóval beszélget. Moderátor: Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője.

A közönségnek lehetősége lesz kérdéseket feltenni a helyszínen, illetve afuggoseg@hvg.huemail címen.*

 

Jegyár: 1900 Ft

A jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre és 500 Ft a HVG Extra Pszichológia magazin korábbi lapszámaira levásárolható. Kiadványonként egy jegy váltható be.

 

Dr. Kapitány-Fövény Mátéklinikai szakpszichológus, adjunktus. Több mint tíz éve foglalkozik szenvedélybetegekkel, mind a terápiás ellátás, mind az addiktológiai kutatás területén. Hazai és külföldi egyetemeken tart addiktológiai témájú kurzusokat. AVoltEgySzer, fiataloknak és szülőknek szóló játékalapú prevenciós program és applikáció létrehozását vezette.

Korábban megjelent könyvei: Függőben – Az alkoholizmus lélektana (A terapeuta esetei sorozat, HVG Könyvek, 2018.) Kentaur a terminálban (novelláskötet, 2014.) 

 

*A beküldött kérdésekre közül a legfontosabbakra Dr. Kapitány-Fövény Máté az eseményen, illetve a HVG Extra Pszichológia online és Facebook oldalán válaszol – ­­ ahogy az ideje engedi.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy…

Az MVM ötödik alkalommal hívja életre az MVM ZENERGIA című sokszínű komolyzenei koncertjét,…