Program


FRÖCCS F. Várkonyi Zsuzsával - Anno és ma - Generációs szakadékaink

FRÖCCS F. Várkonyi Zsuzsával - Anno és ma - Generációs szakadékaink

Nincs olyan generáció, amelyik ne érezné idegennek a következő nemzedék "újításait". És akkora távolság talán sosem volt a szülők és gyerekeik életfelfogásában, mint a mai fiatal felnőttek és szüleik, felmenőik között. Állandó vita zajlik arról, hogy milyen értékek mentén “kell” élni az életet: mi az igaz(i), a helyes, a kívánatos.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 2. vasárnap, 19:00

Nincs olyan generáció, amelyik ne érezné idegennek a következő nemzedék "újításait". És akkora távolság talán sosem volt a szülők és gyerekeik életfelfogásában, mint a mai fiatal felnőttek és szüleik, felmenőik között. Állandó vita zajlik arról, hogy milyen értékek mentén “kell” élni az életet: mi az igaz(i), a helyes, a kívánatos.

Milyen élettempó ideális? A világ tényleg egyre inkább rohan, és ez rossz irányba visz, vagy van előnye is a pörgésnek? A “mai fiatalok” már nem tudnak elköteleződni egy munka/szerelem/ország/hivatás mellett és a “mai öregek” teljesen le vannak maradva?

A “régi világ” egy álságos, rugalmatlan polgári kirakat? Kinek és hogyan van joga az örömhöz? Mikor vagyunk műveltek: ha tudunk idézni Goethétől vagy ha tudjuk, hol keressünk rá?

F. Várkonyi Zsuzsával beszélgetünk és játszunk a fiatalok-idősek értékeiről, a (letűnt?) polgári világról, a műveltség eltérő fogalmairól, és a kapcsolódási lehetőségeinkről.

 

A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján.

Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet különböző lehetséges kimeneteit. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik.

Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

Egyedi recept a la Momentán: 1 deci pszichológia, 2 deci játék.

Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

 

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Ajánló


Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!