Program


FREUD CAFÉ: „Jól szeretni, jól működni, jót várni”

FREUD CAFÉ: „Jól szeretni, jól működni, jót várni”

FREUD CAFÉ: „Jól szeretni, jól működni, jót várni” - érzelmeink szabályozása és a pszichés immunitás.
A Magyar Pszichoanalitikus Egyesület által szervezett előadássorozat következő témája az érzelemszabályozás lesz, az előadó Adrigán Erzsébet pszichoanalitikus, kiképző pszichoanalitikus.
Érzelmeink határozzák meg gondolatainkat, fantáziáinkat, elképzeléseinket önmagunkról és a környezetünkben élőkről.  több

Mindenki arra vágyik, hogy napjait kellemes, jó érzések uralják, ugyanakkor a csalódások, frusztrációk, veszteségek kikerülhetetlenek. Ezek fájdalmat, szomorúságot, leértékeltség érzést, haragot, szégyent ébresztenek bennünk. Vannak akiket jobban, és vannak akiket kevésbé terhelnek meg az ilyen helyzetek. Azok a személyek, akik az érzelmeiket képesek átélni és megfelelően szabályozni,a negatív hatások ellenére könnyebben megküzdenek a kudarcokkal, a veszteségekkel. Képesek megfelelően alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, feltételekhez. Róluk mondhatjuk azt, hogy jó a pszichés immunitásuk. Ez egy veleszületett adottság lenne vagy nem? Ha szerzett, akkor vajon milyen feltételek mellett alakul ki és mikor? Mi kell ahhoz, hogy az érzelmeinket, jót és rosszat egyaránt képesek legyünk átélni, kifejezni, hogy ne kelljen „eltüntetni” őket, hogy az életünket és önmagunkat a lehető legteljesebben élhessük meg?

A többszörös érdeklődés és a férőhelyek korlátozottsága miatt az előadásra jegyek elővételben vásárolhatók a Magvető Café honlapján. A jeggyel érkezők helye az előadáson biztosított, kérjük az előadás megkezdése előtt 10 perccel foglalják el helyeiket.

Ajánló


Az ország egyik legnagyobb rockzenekara az EDDA Művek, 2020. március 7-én ismét beveszi…

Miska, Marcsa, Baracs, Rolla, Pixi, Mixi és a Korláthy família feledhetetlen és szeretett…