Program


FILM/ZENE: Az oroszlán ugrani készül (Csortos)

FILM/ZENE: Az oroszlán ugrani készül (Csortos)

magyar akcióvígjáték, 81 perc, 1969

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 20. szerda, 18:00

Rendező: Révész György
zene: Szörényi Levente
operatőr: Illés György, Hildebrand István

szereplők: Bujtor István, Medveczky Ilona, Psota Irén, Ajtay Andor, Madaras József

 

A James Bond paródiában Klauberg, az elmebeteg náci orvos a "Pestis XX" nevű baktériumfegyverrel rémisztgeti környezetét. A tömeggyilkos ampullákat Dubrovnik közelében egy ugró oroszlánra emlékeztető szikla barlangjában rejtette el. Egyetlen ampulláért száll harcba egy rendkívüli ügyességű magyar titkos ügynök és egy náci szervezet, melynek vezetője a szadista Helga, aki elraboltatja Klauberg lányát, hogy hozzájusson az ampullához. Menő Fej kiszabadítja a lányt, és bele is szeret.

Az oroszlán ugrani készül, amely egy olyan korszakban parodizálta a Bond-filmeket, amikor azokat a magyar közönség széles rétegei még nem is láthatták, igazi retro filmcsemege, amely érdekes lenyomata a beatkorszaknak is. A filmipar igényelte az ifjúságot lázban tartó zenekarokat, azok pedig éltek a filmipar adta, egyébként szűkre szabott nyilvánossággal. Révész beleírta a filmbe az Illést, akik pedig megírták az áthallásos Miért hagytuk, hogy így legyen?-t, amely a film nélkül valószínűleg nehezen láthatott volna napvilágot. A zenekar mozgóképes karrierje viszont nem ekkor kezdődött, hiszen szerepeltek már Bacsó Péter Szerelmes biciklisták és Banovich Tamás Ezek a fiatalok című rendezésében, majd Kovács András Extázis 7-től 10-ig című korrajzában is.

A vetítésre az Uránia FILM/ZENE sorozatának részeként kerül sor.
A teljes program elérhető itt.

A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Forgalmazó: Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum

 

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Vajon tisztában vagyunk-e saját szexualitásunkkal? Vagy csak követjük az elvárásokat, melyeket a társadalom, barátaink, partnerünk vagy saját nemünk képviselői támasztanak velünk szemben?

elkafkásodás két részben

Ajánló


Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!