Program


Ferences jótékonysági est az autizmussal élőkért – Hegedűs Endre zongoraművész előadása

Ferences jótékonysági est az autizmussal élőkért – Hegedűs Endre zongoraművész előadása

A Ferences jótékonysági estek sorozatát több mint tíz esztendeje indította el a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány. Ennek keretében 2023. január 18-án, 19.30-kor a Zeneakadémia nagytermében, Hegedűs Endre zongoraművész és közreműködő társai adnak koncertet, amelynek bevételét a rend fenntartásában működő gyöngyösi Autista Segítő központ támogatására fordítjuk.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 18. szerda, 19:30

A nemes ügy mellé álló művészek az est folyamán Beethoven, Chopin, Schubert és Schumann művei adják elő, felejthetetlen zenei élményt nyújtva a közönség számára.

A Ferences Rendtartomány fenntartásában működő gyöngyösi Autista Segítő Központban fókuszáltan az autizmussal élő gyerekekkel és fiatalokkal foglalkoznak, olyan komplex oktatási, nevelési és szociális ellátást nyújtva, amely Magyarországon egyedülálló. A több tagintézményből álló központ általános iskolából, fogyatékos személyek otthonából és gondozóházából, valamint felnőtt lakóotthonból áll. Ez biztosítja a teljes ellátást, hiszen, ahogy az intézmény munkatársai fogalmaznak: a gyermek nemcsak nyolctól négyig autista, hanem a nap huszonnégy órájában. Az intézmény közel hatvan családnak segít szolgálatával, a korai fejlesztéstől kezdve, az iskolai oktatáson át a felnőtt ellátásig.

Az autizmus spektrum zavar olyan állapot, mely az átlagostól eltérő fejlődéshez vezet. A kifejezésben a spektrum szó arra utal, hogy az autizmusnak számtalan megjelenési formája van. Ez lehet igen súlyos, járulékos fogyatékosságokkal halmozott sérülés, illetve többé-kevésbé kompenzált állapot. A súlyosan érintettek egész életen át teljes ellátásra, a jó képességűek egyénileg változó támogatásra szorulnak. Világszerte 67 millió, Magyarországon kb. százezer embert érint jelenleg. A ferences intézmény a szakszerű ellátáson túl az autisták sajátos szeretetigényét szeretné betölteni működésével, programjaival. Az intézmény éves szinten több tízmillió forintos hiánnyal küzd, amelyet a ferences fenntartó részben az adományozók pénzbeli felajánlásaiból fedez. Egy-egy ilyen jótékonysági esemény a
forrásteremtésen túl azonban alkalom arra is, hogy felhívjuk a magyar társadalom figyelmét az autizmussal élők és családjaik súlyos problémáira.

Előadó: Hegedűs Endre, zongora

Közreműködők: Hegedűs Katalin, zongora; Somogyi Vonósnégyes: Somogyi Péter, hegedű; Lendvai György, hegedű; Tóth Balázs, mélyhegedű; Pólus László, gordonka

Az est műsora:

Beethoven: f-moll „Appassionata” szonáta, op. 57
Chopin: b-moll noktürn, op. 9 No. 1
Chopin: Esz-dúr noktürn, op. 9 No. 2
Chopin: g-moll ballada, op. 23

Szünet

Schubert: A-dúr rondó négy kézre D. 951 (Közreműködik: Hegedűs Katalin –zongora)
Schumann: Esz-dúr zongoraötös, op. 44 (Közreműködik a Somogyi Vonósnégyes: Somogyi Péter – hegedű, Lendvai György – hegedű, Tóth Balázs – mélyhegedű, Pólus László – gordonka)

Rendező: Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány

További információ: Ferences Forrásszervezés (Ferences Rendtartomány): forras@ferencesek.hu; www.hegedusendre.hu

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!