Program


Felnőtt színház - 1×3 néha 4

Felnőtt színház - 1×3 néha 4

Fergeteges bohózat a Veres 1 Színház előadásában.

Bérletes előadás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 9. vasárnap, 15:00

Fergeteges bohózat a Veres 1 Színház előadásában.

 Bérletes előadás

A Ray Cooney-Tony Hilton szerzőpáros által jegyzett darabot, 2012 májusában tűzte műsorára a Madách Színház, Nagy Sándor bravúros főszereplésével. A Jászai Mari-díjas színművész tíz év elteltével, ezúttal a veresi előadás rendezőjeként szerepel a stáblistán.

Ray Cooney színész, forgatókönyvíró és vígjátékíró, vagyis a klasszikus angol vígjátékhagyomány kiemelkedő alakjának nevéhez olyan rendkívül népszerű darabok fűződnek, mint A miniszter félrelép, a Páratlan páros, a Kölcsönlakás, a Család ellen nincs orvosság, vagy éppen a Veres 1 Színház legelső bemutatója, a Ne most, drágám (2014). Az 1966-ban íródott 1×3 néha 4 esetében Tony Hilton színész-író volt Cooney szerzőtársa, aki szintén a műfaj jeles képviselője. A színdarabból film is készült 1968-ban, Brian Rix főszereplésével, Alfred Travers rendezésében.

Leginkább a virtuóz cselekményvezetés, a helyzetkomikumban gazdag jelenetek halmozása, az abszurditásig fokozott félreértések és állandó személycserék jellemzik Cooney világát. A kacagtató jelenetekkel teli bohózat, egy születésnapi összejövetelen kezdődik: a dúsgazdag, idős Jonathan Hardcastle (Kerekes József) egy komoly összeget szeretne volt üzlettársa fiára hagyni, de csak azzal a feltétellel, ha Billy (Mohai Tamás) a többi lehetséges örököst félreállítja az útból. Ezen az estén szédületes ámokfutás kezdődik a szóban forgó összegért.

Az 1×3 néha 4 bravúrszerepe kétség kívül az örökösjelölt Billy Hickory Wood figurája, Mohai Tamása alakításában, akit a nézők Veres 1 Színházban Az egérfogó (Trotter rendőr őrmester), a Tóték (A postás), valamint a tavaly nyáron bemutatott Sörgyári Capriccio című előadásokban látható, de olyan népszerű televíziós sorozatokban is feltűnt, mint a Csak színház és más semmi (Karsai Samu), vagy a Drága örökösök (Kasztner Tamás).

 
 
 

 Szereposztás

Színre lép az idős Jonathan Hardcastle (Kerekes József), volt üzlettársa fia Billy (Mohai Tamás), a ház urának művészetrajongó leánya, Cynthia (Molnár Gyöngyi), és annak művészetrajongó udvarlója, Clifton (Fellinger Domonkos), vénkisasszony hugicája, Amy (Zorgel Enikő), Jugg, a komornyikja (Beleznay Endre), Mr. Piper, az ügyvédje (Janik László), továbbá Billy jogi képviselője, Charlie Barnet (Mihályfi Balázs) és mindez Nagy Sándor rendezésében.
 
 
 A díszletet Kovács Yvette Alida látványtervező tervezte.

Ajánlatunk


bohózat két felvonásban

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!