Program


Aktuális előadások
F. M. Dosztojevszkij műve alapján, Mikó Csaba átiratában
Feljegyzések egy egérlyukból

Én csak egy vagyok, ők pedig mindenki

Első évadunk bemutatóiban központi szerepet kapott a sértettség, mint téma. Ennek oka, hogy úgy érezzük, rengeteg feszültség, félelem, harag, gyűlölet feszíti a szűkebb és tágabb értelemben vett környezetünket, társadalmunkat és a nagyvilágot. Meggyőződésünk, hogy az indulatok hátterében olyan mesterségesen gerjesztett feszültségek állnak, melyek valós traumákra, sérelmekre épülnek. Azt gondoljuk, ma talán minden korábbinál fontosabb átgondolnunk helyzetünket és fontos legalább kísérletet tenni arra, hogy átlássuk azokat a sérelmeinket, melyeket generációról generációra adunk tovább.

Seb című előadásunk ezt a témát a harmadik fél szempontjából járja körül. Olyan szereplő szempontjából, aki nem volt jelen a konfliktus kialakulásánál, de elszenvedi a gyűlölködést, ami körül veszi.

Második bemutatónk, azt a kérdést járja körül, hogy mit tehetünk, ha körülöttünk gyűlölködnek. Ez az előadás a bennünk élő harag és félelem által működtetett mechanizmusokat tárja fel.

Abban bízunk, hogy ha ezeket a folyamatokat kendőzetlenül megmutatjuk, már közelebb kerülünk ahhoz, hogy kezelni tudjuk őket.

Mert ha valamit a nevén nevezünk, már hatalma sem lesz felettünk!

Szereplők:
Férfi..................................... Jászberényi Gábor
Zverkov................................ Adorjáni Bálint
Apollon, Trudoljubov............ Domokos Zsolt
Ferficskin............................. Király Dániel
Liza...................................... Pallagi Melitta

Író: Mikó Csaba
Zene: Szemenyei János
Jelmez, látvány: Horváth Jenny

Rendező: FARKAS ÁDÁM

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Néhány éve A vendégek címmel nagy sikerrel vetítették a mozik Sally Potter filmjét, amelyből az angol forgatókönyvíró és rendező saját…