Program


Ensemble Mandel / CAFe 2020

Ensemble Mandel / CAFe 2020

Az együttes, a triótól a szeptettig különböző formációkban lép fel. Koncertjükön arra vállalkoznak, hogy Bingeni Szent Hildegárd eredeti zenéjének és a mai elektronikus hangzásnak a fúziójával egy teljesen új zenei világot teremtsenek, és azt a mai hallgatóknak hitelesen tolmácsolják.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 19. hétfő, 20:00

Ensemble Mandel / CAFe 2020
Bingeni Szent Hildegárd látomásai

A 12. században élő apáca, Bingeni Szent Hildegárd kora egyik legizgalmasabb polihisztora volt. Természettudós, zeneszerző, akinek misztikus gondolatait, valamint teológiai és orvosi tanításait tartalmazó könyvei komoly hatást gyakoroltak a középkori világképre. A Látomások és kinyilatkoztatások három könyvében számos víziójáról, misztikus elragadtatásáról számol be. Az Ensemble Mandel koncertjén autentikus középkori zene és improvizációk füzére idézi meg a szent alakját és életművét.

Az együttes, melyet a névadó Mandel Róbert zeneművész és hangszertörténész alapított 2014-ben Bécsben, a triótól a szeptettig különböző formációkban lép fel. Koncertjükön arra vállalkoznak, hogy Bingeni Szent Hildegárd eredeti zenéjének és a mai elektronikus hangzásnak a fúziójával egy teljesen új zenei világot teremtsenek, és azt a mai hallgatóknak hitelesen tolmácsolják. Autentikus zeneszerszámaikkal korhű módon adják elő a középkori darabokat, míg bizonyos kompozíciókban együtt játszanak és improvizálnak az elektronikus zeneszerzővel, Kaltenecker Zsolttal.

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!