Program


Aktuális előadások




Rendező: Matteo Garrone
Szereplők: Seydou Sarr, Moustapha Fall, Issaka Sawadogo, Hichem Yacoubi

Homérosz Odüsszeája ihlette a történetet, amelyben két tinédzser fiú úgy dönt, hogy elhagyja Dakart és Szenegálból Európába utazik. A fiúk nem is sejtik, hogy milyen halálos veszélyek leselkednek rájuk: miközben kiszolgáltatottak az embercssempészeknek, túl kell élniük a sivatag poklát és a líbiai fogolytáborok borzalmait. Aztán nemcsak tengerre kell szállniuk, de át is kell hajózniuk a Földközi-tengeren, hogy végül életben lépjenek partra Európában.

Az Én vagyok a kapitány világpremierje a világ legrégebbi ’A’ kategóriás filmfesztiválján, a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol az alkotás példátlan módon 13 díjat nyert. Matteo Garrone filmje megkapta mások mellett a legjobb rendezőnek járó Ezüst Oroszlán-díjat, a legjobb fiatal színésznek járó Marcello Mastroianni-díjat, és az ökumenikus zsűri díját. Az Én vagyok a kapitányt két Európai Filmdíjra (legjobb film, rendezés) is felterjesztették, valamint a nemzetközi film kategóriában Oscar-díjra, a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Golden Globe-ra is jelölték. Az Olasz Filmakadémia David di Donatello-díjára 15 kategóriában nominálták, és hét kategóriában is nyert, többek között kiérdemelve az év legjobb olasz filmje díjat, továbbá a rendezőnek, operatőrnek, vágónak járó elismeréseket.

Bemutató dátuma: 2024.06.13. 

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Ajánló


KI HITTE VOLNA? (12) Cocorico francia vígjáték, 87 perc, 2024 R. Julien Hervé Sz. Christian Clavier, Didier Bourdon

A hosszú, meleg, budapesti nyári estéken mi is lehetne jobb program, mint a fákkal körülölelt zugligeti Lóvasúton klasszikus némafilmeket nézni,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!