Program


Egy nap Mádon – "Hej, Rákóczi!"

Egy nap Mádon – "Hej, Rákóczi!"

A Hurdy-Gang anyanyelve a magyar népzene, hangzásvilágában a jazz és világzene erős népzenei alapon ötvöződik. Kis-ázsiai eredetű dallamokkal, kubai ritmus és harmóniavilággal bővülő repertoárjukban a Rákóczi-szabadságharc emlékezete, a kuruc kor zenei világa is fontos helyet kap.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 15. csütörtök, 18:00

'HEJ, RÁKÓCZI!'

– Zenés emlékezés a Nagyságos Fejedelemre –

HURDY-GANG TRIÓ

Ifj. Szerényi Béla – tekerő, tárogató, esz-klarinét
Zimber Ferenc – cimbalom
Molnár Mátyás – tapan, darbuka, cajon, conga, bongo, cintányér

A Hurdy-Gang anyanyelve a magyar népzene, hangzásvilágában a jazz és világzene erős népzenei alapon ötvöződik. Kis-ázsiai eredetű dallamokkal, kubai ritmus és harmóniavilággal bővülő repertoárjukban a Rákóczi-szabadságharc emlékezete, a kuruc kor zenei világa is fontos helyet kap. A burdon, a tekerő, valamint a különböző fúvós hangszerek és a cimbalom egymásba fűződő, improvizatív játéka zseniálisan egészíti ki egymást. Ezt a harmóniát a latin és jazz ritmusokban is jártas dobos teszi tökéletessé. Az izgalmas dallampárhuzamok mellé csatlakozó tánc improvizációk a Magyarország különböző területein fennmaradt virtuóz férfitáncok, verbunkos- és hajdútánc elemeiből épülnek fel, megelevenítve a XVII–XVIII. századi kuruc nemesi, tábori mulatságokat.

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!