DuplaPresszó Szemere Katával// Vendégek: Niszkács Anna (Gerbeaud, Onyx, Émile) és
Rosenstein Róbert (Rosenstein Vendéglő)
A DuplaPresszó Szemere Katával című műsorban az újságíró két-két olyan művészt vagy
alkotót, a kulturális, a gasztro-, valamint a tudományos élet izgalmas szereplőjét hívja meg,
akit valamilyen látható vagy láthatatlan szál összeköt.
Az eseményt a Liberty Produkció mutatja be.
Az október 30-i DuplaPresszó vendégei gasztrocsaládok tagjai. Niszkács Anna 9 éve a
Gerbeaud Csoport ügyvezető-tulajdonosa, ő felel a kávéház, az Émile Étterem, az Onyx
Műhely és az újranyílt Onyx Étterem, valamint a catering és a termelőüzem irányításáért. Az
első négy évben édesanyjával, Pintér Katalinnal együtt látták el ezt a feladatot, majd 2020
februárjában teljesen átvette a stafétát Anna. Ki tudta akkor, hogy pont a pandémia tépázza
meg az egész világot? Anna a vendéglátásban nőtt fel, 25 éve dolgozik a családi cégben, az
édesapja is szakmabeli volt, újságíróként éveken át a Vendéglátás magazin
főszerkesztőjeként dolgozott, számos gasztronómiai témájú könyvet írt, több hazai és külföldi
borlovagrend tagjaként és a Magyar Bor Akadémia alelnökeként ismerték.
„Hagyományok. Innováció. Család.” Ez a szlogenje a Rosenstein Vendéglőnek, amelynek
vezetése már a második generációé. A Rosenstein név az ikonikus éttermet is túlnőtte,
önálló brand, amely saját termékeket is forgalmaz szörptől a sörig, kávétól a szakácskönyvig.
A vendéglő jövőre lesz 30 éves, amelyet jó ideig közösen irányított a két Rosenstein, majd
pár éve Robi átvette a vállalkozás ügyvezetését, de édesapja ugyanúgy jelen van minden
fogásban. Édesanyja, Judit is fontos szereplője az étteremnek, és a gasztrocsalád egyik
oszlopa a feleség, Tímea, aki történetesen cukrász.
A jegy ára kétféle POC - Peace of cake kekszet és egy pohár Rustica bort is tartalmaz.
A DuplaPresszóból podcast készül, így később is meghallgatható.
Arculat: Flanek Péter