Program


DUDA ÉVA TÁRSULAT: MIRROR

DUDA ÉVA TÁRSULAT: MIRROR

A Duda Éva Társulat 10. jubileumi évfordulójára készült produkció a XX. Budapest Táncfesztivál keretében került bemutatásra 2020 márciusában. A tíz év emblematikus momentumaira visszatekintő MIRROR című előadás korábbi művek anyagainak átdolgozásából és újrafogalmazásából született egy lendületes, fiatal csapattal.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 3. péntek, 19:00

New York után újra Budapesten a MIRROR.

A MIRROR a Társulat műfajilag egyik legtisztább produkciója, melyben a színpad akár egy küzdőtér, ahol mindenkinek ki kell vívnia a közösségen belüli szerepét. Rivális dominancia harcban próbálnak egymás fölé kerekedni, miközben önmagukat keresve, hajszolva mégis egymás támogatására és érzéki aktusokra keresik a lehetőséget. Intenzív koreográfiák fűződnek egy dinamikus láncba, lendületes és akrobatikus mozgáselemekkel, Duda Éva sajátos alkotói stílusjegyeivel. Erővel teli, agilis figurák suhannak a térben, rendkívüli energiákat felszabadítva, egyik pillanatban a levegőben repülve, míg a következőben már a földön gurulva, izgatott, hajszolt légkörben. A törtető közösség tagjai különféle helyzetekben találják magukat, melyben a legnyersebb érzelmektől a leggyengédebb pillanatokig jutnak.

Duda Éva főként korai művei a fizikalitáson, a dinamikán és nagy mennyiségű energiák felszabadításán alapulnak. A MIRROR ezekhez a szempontokhoz tért vissza, felébresztve az alkotóban rejlő kivételes lendületességet, kiegészülve az elmúlt évek tapasztalataival. Lehengerlő táncosok előadásában, összességében a társulat egyik legautentikusabb Duda Éva alkotását hozták létre.

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!