Program


Drezdai Staatskapelle / Vezényel: Christian Thielemann, zongora: Rudolf Buchbinder

Drezdai Staatskapelle / Vezényel: Christian Thielemann, zongora: Rudolf Buchbinder

Rendkívüli hangversenyt hallhat a Müpa közönsége. Egy estén lép pódiumra három legenda: Európa egyik legfényesebb múltú zenekara, az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb karmestere és korunk egyik legelmélyültebb zongoraművésze.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 7. csütörtök, 19:30

2020. május 7. csütörtök
19:30 — 22:00

    Beethoven: IV. (G-dúr) zongoraverseny, op. 58
    Beethoven: V. (c-moll, „Sors”) szimfónia, op. 67

Rendkívüli hangversenyt hallhat a Müpa közönsége. Egy estén lép pódiumra három legenda: Európa egyik legfényesebb múltú zenekara, az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb karmestere és korunk egyik legelmélyültebb zongoraművésze.
A Drezdai Staatskapelle elődjét Móric szász választófejedelem alapította 1543-ban. Működésének évszázadai során az együttes olyan muzsikusokkal állt kapcsolatban, mint Heinrich Schütz, Carl Maria von Weber, Richard Wagner és Richard Strauss. Későbbi vezetői között is olyan művészeket találunk, mint Karl Böhm, Herbert Blomstedt, Giuseppe Sinopoli, Bernard Haitink és Fabio Luisi. A zenekar mindmáig a drezdai Staatsoper együttese is. 2012 óta mindkét testület élén Christian Thielemann áll. Az 1959-ben született német karmester a berlini Zeneművészeti Főiskolán tanult brácsát és zongorát, Karajan és Barenboim asszisztense volt, pályafutásának fontos fejezetei a berlini Deutsche Oper és a Müncheni Filharmonikusok élén eltöltött évek. Thielemann Bayreuth visszatérő vendége, a Bayreuthi Ünnepi Játékok és a Salzburgi Húsvéti Fesztivál művészeti vezetője. Gyakran vezényli a Berlini és a Bécsi Filharmonikusokat, koncertjei a világ minden táján piros betűs ünnepek.
Az 1946-os születésű osztrák zongoraművész, Rudolf Buchbinder világhírű Mozart-, Haydn-, Beethoven- és Brahms-játékos, ünnepelt szólista és kamaramuzsikus. Pályafutása során Starker Jánostól Nikolaus Harnoncourtig a legnagyobb hangszeres művészekkel és karmesterekkel működött együtt.

Vezényel: Christian Thielemann

Közreműködik:
zongora: Rudolf Buchbinder

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!