Program


Dresch Vonós Quartet, Chalga

Dresch Vonós Quartet, Chalga

Dresch Mihály a magyar jazz egyik legegyénibb zenei világot képviselő, meghatározó, irányadó szereplője.

A Chalga zenekar két lemez és pár év szünet után 2018-ban újra-aktiválódott, némileg más felállásban, és más hangszerekkel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 28. szombat, 20:00

Dresch Vonós Quartet

Dresch Mihály a magyar jazz egyik legegyénibb zenei világot képviselő, meghatározó, irányadó szereplője. Ahogy Garbarek az észak-európai vagy Coltrane az afro zenei tradíciókat, úgy Dresch az erdélyi autentikus folk jellemző elemeit emelte be a jazzbe. Zenéje nem művi, megéli a népi kultúrát, tudatosan képviseli az ebben rejlő örökséget. A muzsikájába épített folk tartása adja azt a fundamentumot, amely biztos alapot nyújt a jazz szárnyalásához, improvizálásához. Felvételei, amelyek alapvetően instrumentális jellegűek, nemcsak a népi dallamokat idézik, hanem azok szövegei is hallhatók. Muzsikája sodró, személyes és intim, erő és hit sugárzik belőle. Munkássága világszerte elismert, nemzetközi szinten az elsők között jegyzett muzsikus.

A Dresch Quartet évtizedek óta járja következetesen és magabiztosan a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni – a zenekarvezető és a mindenkori tagok által közösen kialakított – ötvözetével. Elkötelezettség a zenei koncepcióban, tisztelet és alázat a források iránt, kiemelkedő muzsikusok, új és örökzöldnek számító Dresch-szerzemények, sztenderdek Dresch-módra – mindezek együttese adja azt a zenei élményt, amit a kvartett koncertjeinek közönsége minden esetben az újszerűség élményével gazdagodva tapasztalhat meg.

Chalga

A Chalga zenekar két lemez és pár év szünet után 2018-ban újra-aktiválódott, némileg más felállásban, és más hangszerekkel. "Felvettünk három régi és három új számot, ezen keresztül mutatva meg, hogy miképpen szólnak a régi számok az új hangszereléssel, és hogyan szólnak az új számok, kijelölve az új hangzást: kicsit kevesebb tradicionalitás, helyette vannak másféle izgalmak - de ennek felfedezése már a hallgató dolga."

Fekete Bori - ének
Horváth Móni - szaxofonok, kaval, fuvola, ének
Kuczera Barbara - hegedű, ének
Takács Szabolcs - basszusgitár, bőgő
Szegő Dávid - dob
Zagyva Tamás - gitárok

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!