Program


Dr. Aknai Tamás: Párhuzamos és széttartó folyamatok. A kubizmus.

Dr. Aknai Tamás: Párhuzamos és széttartó folyamatok. A kubizmus.

Dr. Aknai Tamás: Párhuzamos és széttartó folyamatok. A kubizmus.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 27. hétfő, 17:30

A 20. és 21. század vizuális kultúrájára ez egyik legnagyobb hatással lévő korai irányzat volt a Cézanne-festészetből és a gazdasági-technológiai átalakulás, ideológiai differenciálódás hatásából létrejövő kubizmus. Erős kritikai ösztönzéseket hozott "mozgásba", hiszen az illúzió megteremtésével párosuló több évszázados hagyományt nem tekintette fenntarthatónak. A művészet nem "utánzó", önálló, képi lényegű valósággá lesz. A műalkotás nem tárgyak puszta tükörképe. A kubisták fő törekvése a véletlenszerű külső forma mögötti belső szerkezet tartalmának feltárása. E cél elérése érdekében többnyire leegyszerűsített geometrikus formaelemek később könnyen öncélúvá váló kultuszát alakították ki.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!