Program


DON PASQUALE (élő operaközvetítés)

DON PASQUALE (élő operaközvetítés)

Donizetti klasszikusának új produkciójában a világhírű walesi basszbariton, Bryn Terfel alakítja a főszerepet.

Cselekmény
Don Pasquale, a jómódú agglegény nem lelkesedik, hogy unokaöccse, Ernesto az elszegényedett özvegyasszonyt, Norinát készül feleségül venni. Dühében elhatározza, hogy ő maga is megnősül, kizárva ezzel Ernestót az örökségéből. Ernesto és Norina kétségbe esik, de barátjuk, Malatesta doktor felajánlja segítségét, és együtt kitalálják, hogyan leckéztethetik meg a bogaras öregurat. Norinát saját húgának álcázva potenciális menyasszonyként mutatja be Don Pasqualénak, akit annyira lenyűgöz a fiatal nő engedékeny természete, hogy azonnal feleségül akarja venni.
A házasságot hamis közjegyző előtt meg is kötik, ám a fiatalasszony viselkedése hirtelen megváltozik: rendkívül elviselhetetlenné válik, óriási kínokat okozva „férjének”. Amikor Don Pasquale megtalálja „felesége” szeretőjéhez írott levelét, elhatározza, hogy számon kéri az asszonyt, és véget vet szenvedéseinek. Az összeesküvők készen állnak a trükk leleplezésére – de vajon meg fog majd nekik Don Pasquale bocsátani?

Háttér
Bryn Terfel, a Royal Opera House egyik kedvenc énekese két generáción át vezeti a szereplőgárdát Donizetti családi tragikomédiájának legújabb feldolgozásában. A fülbemászó dallamok és az előadók virtuozitása a garancia, hogy Damiano Michieletto üdítő produkciója rendkívüli élményt nyújt a nézőknek, miközben rádöbbenhetünk, mennyire maiak a szereplők, és mennyire megható és aktuális maga a cselekmény is. A középkorú férfi és a tűzrőlpattant ál-feleség szellemes és csavarokkal teli története a mai napig meg tudja lepni a közönséget.

Zene: Gaetano Donizetti
Rendező: Damiano Michieletto
Karmester: Evelino Pidò
Szereplők:
Don Pasquale – Bryn Terfel
Norina – Olga Peretyjatko
Ernesto – Ioan Hotea
Malatesta – Mariusz Kwiecień

12 éven aluliak számára nem ajánlott
Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, egy szünettel
Az előadás nyelve: olasz, angol felirattal

Ajánló


07.22-én a Presszókertben az új lemez dalaiból és a régi kedvencekből egyaránt válogat…

Július 2-tól Duett koncertek a Madách Színház tetőteraszán! A nyári estéken felcsendülnek a…