Program


Don Giovanni-ujjbábopera (SZ)
4

Don Giovanni-ujjbábopera (SZ)

(Paizs Miklós előadása - zenekarral)
…egy mellszobornyi ablakkeretben, mint élő El Greco önarckép bóhóckodik Paizs Miklós, ujjbábokkal játszva a sztorit…

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 21. kedd, 19:00

“…egy mellszobornyi ablakkeretben, mint élő El Greco önarckép bóhóckodik Paizs Miklós, ujjbábokkal játszva a sztorit…

…Egészen rendkívülien elképesztő, ahogy egymaga elénekli a teljes operát, együttesekkel ésbrutálisan kavargó finálékkal együtt. Nem viccelek, még az áriák-beli futamok is megvannak. Nyilván nem operaéneklést kapunk – szerencsére, hanem rettenetesen kifejező előadást. Közben pedig őrületes nyelvi leleményű közjátékokkal tarkítja a történet folyását, melyekben a figyelmes néző töméntelen kulturális áthallást fedezhet fel számos irodalmi, film és zenei műalkotás irányába. Az apró arcrezdülésekig minden helyén van, semmi felesleges allűr, vagy ripacskodás (najó, az egész egy bazi nagy ripacsparádé, de az opera műfaj erről szól ugye)….

…Konkrétan a szöveg az előadó saját magyarítása, hű a tartalomhoz és többnyire az eredetihez is, dedurva mai szlengbe ültetve. Hibátlan, azt kell megint mondjam. 10+/10″

(Bárány Péter: Don Dzsuva (2015.november 8, facebook)

 

Paizs Miklós – szöveg /ének /bábjáték
Bartók György – zongora

Kertész Endre – cselló

Az előadás hossza: kb. 180 perc, egy szünettel

18 éven felülieknek ajánlott

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!