Program


DOHNÁNYI 2021-22 / 2 HAYDN / ZARÁNDY / MOZART / HALÁSZ
6

DOHNÁNYI 2021-22 / 2 HAYDN / ZARÁNDY / MOZART / HALÁSZ

Mai hangversenyünkön Halász Péter vezetésével egy klasszikus programot hallgathatnak meg.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 24. szerda, 19:30

Elsőként Haydn Medve névre keresztelt szimfóniája csendül fel, mely annak a hat párizsi szimfóniának egyike, melyet a szerző a Concert de la Loge Olympique felkérésére írt 1786-ban. A darab mellékneve nem Haydntől származik, hanem az utókor akasztotta rá a zárótételben felhangzó brummogó bőgő-dudabasszus hallatán, mely egyfajta medvetánc hatását kelti. 

Zarándy Ákos a fiatal zeneszerző generáció egyik kiemelkedő képviselője. Rákóczi-concertója – bár modern stílusú – mégis korhűen idézi a Rákóczi-kor hangulatát, időnként viccesen, időnként egy csipet nosztalgiával fűszerezve. A mű különleges pillanata a tárogató és a cimbalom szólókettőse.

 

Mozart Prágai szimfóniája az 1787-es prágai utazásának ihletében született. Szokatlan módon három tételes – Mozart a menüett tételt elhagyta. Az első tétel a Don Giovanni izgatott hangvételét, míg az andante második tétel az opera baljós, démoni hangulatát idézi. A harmadik tétel a Figaro házassága cselszövő mozgalmasságát eleveníti fel, egy oldott hangvételű, izgalmas zenei anyagban.Haydn: 82. C-dúr (A medve) szimfónia Zarándy Ákos: Rákóczi-concerto Mozart: Prágai szimfónia KV 504

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!