Program


Dante színjátéka. Az Isteni - Közönségtalálkozós vetítés

Dante színjátéka. Az Isteni - Közönségtalálkozós vetítés

Dante. La Commedia Divina
olasz dokumentum-esszé film, 98 perc, 2023
olasz nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 30. csütörtök, 19:30

Rendező: Roberta Borgonovo

Narrátor: Franco Ricordi 
Szereplők: Franco Ricordi, Matilde Calamai, Andrea Meroni, Mah Azar Emami

 

Vendégünk: Franco Ricordi színész, Roberta Borgonovo, a film rendezője és Francesco Invernizzi a film producere

Dante az Isteni színjátékon keresztül egy csodálatos belső utazásra visz bennünket, amelynek során megismerjük a bennünk rejlő szörnyetegeket, hogy megtaláljuk a Fény felé vezető utat. A színész és filozófus Franco Ricordi Vergilius és Dante nyomdokain haladva, az Isteni színjáték néhány énekének előadásán és filozófiai értelmezésén keresztül a túlvilági létbe kalauzol bennünket. Viszályok, küzdelmek, háborúk, szerelmek, politikai változások és szenvedélyek ősi történetei elevenednek meg, korunk világába helyezve. A Pokol, a Purgatórium és a Paradicsom világa színházi környezetben jelenik meg és ad magyarázatot a közönség számára, a múlt és a jelen közötti állandó utalásokat tartalmazó helyszínekkel és képzeletvilággal kiegészítve.

Roberta Borgonovo, az ifjú rendezőgenerációhoz tartozó olasz rendezőnő új Dante-filmje több mint dokumentumfilm. Művészi, tudományos és érzelmi megközelítése Dante nagy művének. A filmben Dante szövege Franco Ricordi hangján szólal meg. A színész és színházi rendező, filozófus és esszéista 2015 óta elmélyülten foglalkozik az Isteni színjátékkal, amelyet római előadások sorozatán szavalt végig, olyan antik helyszíneken, mint Caracalla fürdői, Diocletianus fürdője, Cecilia Metella villája, Janus boltíve, továbbá előadott Európa és Dél-Amerika tizenöt országának városaiban. Könyvet is írt a Divina Commediáról, három kötetben foglalta össze a mű filozófiáját. Ebben a filmben az ő kalauzolásával haladunk végig Dante nagy szellemi utazásán - a legjelentősebb szövegrészek és azok filozófiai értelmezésének segítségével - a pokol mélyétől a Mennyországig, mindvégig Beatrice isteni mosolyának nyomában, a szeretet megváltását keresve. Mindeközben Olaszország emblematikus kulturális és természeti helyszíneit is érintjük.  

Az esemény együttműködő partnere a Budapesti Olasz Kultúrintézet.

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!