Program


CSODASZARVAS MESÉJE - Holdfű Színház

CSODASZARVAS MESÉJE - Holdfű Színház

A fordulatokban bővelkedő szép mesét bábokkal, maszkos játékkal, helyenként pedig élőszereplőkkel jelenítjük meg.
Az 50 perces előadást 4 éves kortól, minden korosztálynak ajánljuk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 19. szerda, 11:00

Az előadás érdekessége, hogy a jól ismert történetet egy kevéssé szokványos szemszögből mutatja be. Mindenki tudja, hogy Hunor és Magyar hogyan találkozott a Csodaszarvassal, aki elvezette őket a magyarok egyik őshazájába. Ám az már kevéssé ismert, hogy ki is volt ez a szarvas valójában, miért indult útnak, hogy eleinket magával csalogassa az akkori Szkítiába.

Épp ezért időzünk Dul király udvarában, megismerkedünk leányaival, Vadrózsával és Harmatgyöngyével, valamint a boszorkánnyal és fiaival, akik leánykérés ürügyén a birodalom megszerzésére törnek. Mert így kezdődik a Csodaszarvas meséje, amelynek az ismert monda a megoldása.

Az előadás tere a folyamatosan változó „mitikus tér”, amelyben a térformák is jelentőséggel bírnak, zenei világa pedig igazi „világzene”, amelyben ősi magyar zenei motívumok is fellelhetők.

Írta:Strausz Tünde
Zene:Nánási Péter
Báb:Fülöp Margó
Előadja a Holdfű Színház:Barna Vanessza, Strausz Tünde, Szíjártó Aurélia

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Ajánló


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!