Program


CSENGŐ- BONGÓ SOROZAT: Péter és a Farkas

CSENGŐ- BONGÓ SOROZAT: Péter és a Farkas

Prokofjev gyerekeknek írt szimfonikus műve, a Péter és a Farkas koncertlátogató közönség több generációját indított útjára. Hasonló cél vezérel minket is ebben a különleges produkcióban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 22. kedd, 14:00

CSENGŐ-BONGÓ SOROZAT – PÉTER ÉS A FARKAS

Ősszel ismét folytatódik az Egri Kulturális és Művészeti Központ sorozata, amely elsősorban a gyermekeknek mesél, de a felnőttek számára is sok érdekességet rejt. A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. Az előadásokon közvetlen közelségből egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetjük meg. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról.

Prokofjev gyerekeknek írt szimfonikus műve, a Péter és a Farkas koncertlátogató közönség több generációját indított útjára. Hasonló cél vezérel minket is ebben a különleges produkcióban. A Pro Musica Fúvós együttes a legkiválóbb budapesti szimfonikus zenekarok művészeiből alakult, és mint neve is sugallja, a fúvós hangszerekből áll.Az előadás nemcsak arra nyújt kitűnő alkalmat, hogy a gyerekek a fúvós hangszerekkel megismerkedjenek, hanem nagyszerűen érzékelteti azt is, hogy egy-egy hangszer miként tud megjeleníteni egy-egy állatot vagy személyt. Az egyszerű történetet és a nagyszerű muzsikát hallgatva már a legkisebbek is teljes bizonyossággal tudják megkülönböztetni a történet legfontosabb szereplőit: a madárkát, a kacsát, a macskát, Pétert, vagy éppen Nagyapó dallamait. Az előadást ráadásul Kiskovács Eszter digitálisan készített illusztrációja gazdagítja, mely segíti a történet követését, és a gyerekek számára még könnyebb azonosítani egy-egy szereplőt a maga hangszerével.

Közreműködik:
Herczegh Zsuzsanna – fuvola,
Kerényi Judit – oboa,
Reé György – klanét,
Nagy Zoltán – kürt,
Kubassy Tamás – fagott

Élő illusztráció: Kiskovács Eszter
Műsorvezető: Lukácsházi Győző

 

További előadások:

November 19. Rigócsőr
December 10. Kék Világ
Január 21. Árgyélus királyfi

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!