Program


CSENGŐ- BONGÓ SOROZAT: Péter és a Farkas

CSENGŐ- BONGÓ SOROZAT: Péter és a Farkas

Prokofjev gyerekeknek írt szimfonikus műve, a Péter és a Farkas koncertlátogató közönség több generációját indított útjára. Hasonló cél vezérel minket is ebben a különleges produkcióban.

CSENGŐ-BONGÓ SOROZAT – PÉTER ÉS A FARKAS

Ősszel ismét folytatódik az Egri Kulturális és Művészeti Központ sorozata, amely elsősorban a gyermekeknek mesél, de a felnőttek számára is sok érdekességet rejt. A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. Az előadásokon közvetlen közelségből egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetjük meg. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról.

Prokofjev gyerekeknek írt szimfonikus műve, a Péter és a Farkas koncertlátogató közönség több generációját indított útjára. Hasonló cél vezérel minket is ebben a különleges produkcióban. A Pro Musica Fúvós együttes a legkiválóbb budapesti szimfonikus zenekarok művészeiből alakult, és mint neve is sugallja, a fúvós hangszerekből áll.Az előadás nemcsak arra nyújt kitűnő alkalmat, hogy a gyerekek a fúvós hangszerekkel megismerkedjenek, hanem nagyszerűen érzékelteti azt is, hogy egy-egy hangszer miként tud megjeleníteni egy-egy állatot vagy személyt. Az egyszerű történetet és a nagyszerű muzsikát hallgatva már a legkisebbek is teljes bizonyossággal tudják megkülönböztetni a történet legfontosabb szereplőit: a madárkát, a kacsát, a macskát, Pétert, vagy éppen Nagyapó dallamait. Az előadást ráadásul Kiskovács Eszter digitálisan készített illusztrációja gazdagítja, mely segíti a történet követését, és a gyerekek számára még könnyebb azonosítani egy-egy szereplőt a maga hangszerével.

Közreműködik:
Herczegh Zsuzsanna – fuvola,
Kerényi Judit – oboa,
Reé György – klanét,
Nagy Zoltán – kürt,
Kubassy Tamás – fagott

Élő illusztráció: Kiskovács Eszter
Műsorvezető: Lukácsházi Győző

 

További előadások:

November 19. Rigócsőr
December 10. Kék Világ
Január 21. Árgyélus királyfi

Ajánló


Az évtizedek elteltével is széles körben ismert és kedvelt ABBA együttes örökzöld slágereit…

Az első részben megismert főhősök nyuszival és békával kiegészülve Kisvakond szülinapjára készülnek. Élő…

Hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az…