Program


Chopin: f-moll z.verseny/Mozart: g-moll szimfónia/Dvořák:VIII.szimfónia ( Luganszkij&Concerto )

Chopin: f-moll z.verseny/Mozart: g-moll szimfónia/Dvořák:VIII.szimfónia ( Luganszkij&Concerto )

A moszkvai Csajkovszkij-verseny 1994-es győztesét, Nyikolaj Luganszkijt már jó ideje csodálja a budapesti koncertközönség is: virtuozitásáért éppúgy, mint elmélyültségéért és mindenkor maximalista hangzásigényéért.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 11. péntek, 19:30

A Concerto Budapest vendégeként ezúttal Chopin két zongoraversenyét játssza körünkben, első koncertjén az f-moll versenyművet: az e-mollnál előbb befejezett és bemutatott, ám csak annak nyomában kiadott, s ilyesformán a kettes sorszámmal felruházott, népszerű kompozíciót. A 19 esztendős Chopin műve előtt a hangverseny nyitószámaként a 17 éves Mozart 25. szimfóniája fog megszólalni, mely művet az azonos hangnemű 40.-től való könnyebb megkülönböztetés kedvéért a „kis” g-moll szimfóniaként szokás emlegetni. A koncert szünetet követő második felében azután a XIX. századi romantikus – és egyszersmind a szláv – nagyzenekari repertoár egyik legnagyobb slágerszáma következik. Dvořák 1889 augusztusa és novembere között komponálta VIII. (G-dúr) szimfóniáját, és e derűsen lírai, a cseh tájakat s egyúttal a népdalok hangütését felidéző kompozíció méltatásaképp elég talán annyit mondanunk, hogy érdemben még a szomszédos Újvilág szimfónia sem árnyékolta be.

Mozart: g-moll szimfónia, K. 183
Chopin: f-moll zongoraverseny, op. 21
Dvořák: VIII. (G-dúr) szimfónia, op. 88

Közreműködik: Nyikolaj Luganszkij zongora
Vezényel: Keller András

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!