Program


Chopin: e-moll z.verseny/Mozart: g-moll szimfónia/Dvořák:VIII.szimfónia ( Luganszkij&Concerto )

Chopin: e-moll z.verseny/Mozart: g-moll szimfónia/Dvořák:VIII.szimfónia ( Luganszkij&Concerto )

A mindig tartózkodóan pódiumra lépő s szemre (de csakis szemre!) oly szenvtelenül játszó Nyikolaj Luganszkij korunk egyik legnagyszerűbb, rendkívüli képességekkel megáldott zongoraművésze.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 12. szombat, 19:30

E koncerten a lengyel földtől és Varsótól búcsúzó 20 esztendős Chopin e-moll zongoraversenyének magánszólamában fogja újfent érzékletessé tenni már Budapesten is számos alkalommal bizonyított tehetségét és elmélyült művészetét. A zongoraverseny előtt és után egy-egy szimfónia hangzik fel: a rendszerint „kis” g-moll szimfóniaként emlegetett kamaszkori Mozart-kompozíció, valamint a romantikus szláv nagyzenekari repertoár egyik rendíthetetlen népszerűségű alapműve. Az Újvilág mellett legkedveltebb Dvořák-szimfóniát, a Nyolcadikat szerzője a Ferenc József császár és király nevét viselő prágai cseh irodalmi és művészeti akadémia számára ajánlotta, meghálálandó az akadémiai taggá választását. A pályafutásának egyik sikeres és kiegyensúlyozott periódusát reprezentáló 1889-es mű egyszerre őrzi és idézi Dvořák akkori derűs hangulatát, valamint azt a mély vonzalmat, amelyet a cseh tájak iránt táplált.

Mozart: g-moll szimfónia, K. 183
Chopin: e-moll zongoraverseny, op. 11
Dvořák: VIII. (G-dúr) szimfónia, op. 88

Közreműködik: Nyikolaj Luganszkij zongora
Vezényel: Keller András

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!