Program


Aktuális előadások Közreműködik:

    Menyhért Márton - gitár
    Cseke Dániel - szaxofon
    Berta Zalán - basszusgitár
    Baranyi Bence - ütőhangszerek
    vendég: Papp Tamás - zongora

A Choose Cheese egy fiatal, barátokból alakult jazz-zenekar. Az „esztétikai következetességgel és kompromisszumokat kerülő módon színre lépő fiatal kvartett” (Zipernyovszky Kornél, Magyar Narancs) zenéjében számos forrás érhető tetten – mainstream, avantgarde és free jazz, blues, magyar népzene, kortárs és klasszikus zene egyaránt – s fontos számukra, hogy a (rég)múlt időktől a jelenig bezárólag megidézzék a nemzetközi és magyar zene számukra ikonikus alakjait. Egyúttal céljuk, hogy zenéjük létező, vagy éppen még nem létező stíluselemekből többet alkosson, mint az elemek összessége.

Előadásaik során előtérbe helyezik a jazz mainstreamjétől eltérő kompozíciós és improvizációs, úgynevezett „komprovizációs” technikákat, saját kompozíciók, improvizációk, akár a szabadimprovizáció önmagát dekomponáló előadására törekszenek. Erre leggyakoribb eszközük a melodikus, lineáris, egyben kollektív improvizáció, egymás ötleteinek tövábbgörgetése.

A zenekar nyitott formáció, így fellépéseire gyakran hív vendégeket is, ezúttal a rendkívül tehetséges fiatal zongorista, Papp Tamás személyében. A koncert műsorán a Choose Cheese legutóbbi, Secrets című lemezének anyaga mellett Papp Tamás szerzeményeiből is jócskán kapunk ízelítőt.

 

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon…

Kovács Kati Liszt Ferenc-, Artisjus- és Kossuth-díjas előadóművész, dalszövegíró, színésznő, a magyar könnyűzenei…

Az advent - mint a szó jelentése (eljövetel) is figyelmeztet - az örömteli…