Program


Central European String Quartet

Central European String Quartet

A tehetség kötelez
Central European String Quartet

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 27. péntek, 19:00

A tehetség kötelez
Central European String Quartet

Dvořák: 12. (F-dúr) vonósnégyes, op. 96 („Amerikai”)
Dvořák: 10. (Esz-dúr) vonósnégyes, op. 51
SZÜNET
Dvořák: 2. (A-dúr) zongoraötös, op. 81

Central European String Quartet: Miranda Liu, Soós Máté (hegedű), Máté Győző (brácsa), Szabó Judit (cselló)
Lajkó István (zongora)

A 2017-ben alapított Central European String Quartet a Tehetség kötelez című sorozat keretében Antonín Dvořák-esttel várja a közönséget. A vonósnégyest a huszonnégy éves Miranda Liu vezeti. A koncert első felében két Dvořák-vonósnégyest hallhat a közönség. Először a híres „Amerikai” F-dúr kvartett szólal meg, amelyet az 1890-es években az Egyesült Államokban komponált a cseh zeneszerző. Dvořák 1892 és 1895 között az Amerikai Nemzeti Konzervatórium igazgatójaként dolgozott New Yorkban. Második darabként a „szláv” címkével felruházott Esz-dúr vonósnégyes következik. A szünet után a Zeneakadémia egyik oktatója, Lajkó István zongoraművész csatlakozik a vonósnégyeshez: Dvořák klasszikus formálású A-dúr zongoraötösét játsszák el. Ebben a darabban is megjelennek a Dvořákra jellemző cseh nemzeti elemek, például a táncos, gyors harmadik tételben.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!