Program


Carmen opera

Carmen opera

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 5. kedd, 19:00

Mit is jelent a szó: szinopszis? Rövid összefoglaló, a darab elhelyezése időben, térben, a karakterek és a cselekmény rövid leírása, az összefüggések értelmezése pár sorban. No ez az, amitől máris unalmas lesz az opera. Pedig ha van izgalmas mű az operairodalomban, akkor az a Carmen.Szinte bűnügyi történet a tisztességes katona, Don José zülléséről és dezertálásáról, a mindig saját erkölcseit követő Carmen megrendítő erejű nőiségéről – mely soha nem „csípőriszáló”, s melyet mindig csak egyetlen férfinek ad –, csempészekről, szerelemféltésről, megcsalatásról, gyilkosságról, a dohánygyár előtti tértől Lillas Pastia kocsmáján és a csempészek rejtekhelyén keresztül a bikaviadal arénájáig.       

Az előadást francia nyelven, magyar feliratozással mutatjuk be.


„Számomra a Carmen a szerelem végzetes, ugyanakkor pszichológiai szempontból örök érvényű, tanulságos története. A szerelem és a párkapcsolat nagy lelki tartalmainak és dinamikájának szemléltetéseként a párterápiát tanuló szakemberek pszichoterápiás képzésében is idézni szoktam. Mindig páratlan élményt nyújt, és többet, mélyebbet, újat értünk meg a szerelemről, a lojalitásról, a hűségről, végzetről és a szenvedélyes szabadságról.”
Dr. Koltai Mária, pszichiáter

 

Zeneszerző: Georges Bizet

Rendező: Gulyás Dénes

 

Szereposztás:

 

CARMEN, cigánylány: Busa Gabriella / Kiss Diána Ivett

DON JOSÉ, tizedes: Tötös Roland / Turpinszky Gippert Béla

MICAËLA, parasztlány: Tatai Nóra / Sipos Marianna

ESCAMILLO, torreádor: Kristóf István / Kósa Lőrinc

REMENDADO, csempész: Győrfi István / Bergovecz Dávid

DANCAÏRE, csempész: Bognár Szabolcs / Kállai Gergely

ZUNIGA, hadnagy: Rubind Péter / Endrész Ferenc

MORALES, szakaszvezető: Bognár Szabolcs / Kállai Gergely

FRASQUITA, cigánylány: Váradi Marianna / Vermes Timea

MERCÉDES, cigánylány: Ócsai Annamária / Vajda Zsófia 

Közreműködik a Pannon Filharmonikusok, a Pécsi Nemzeti Színház tánckara és kibővített énekkara, valamint további gyermekszereplők.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!