Program


Canadian Brass

Canadian Brass

A hangszerek anyagán aranylón csillan meg a fény, hangjuk bársonyos, mégis erőteljes. Játszani rajtuk nagyon nehéz, amit azonban a muzsikusok előadnak, az többnyire mégis vidám - és persze olyan benyomást kelt, mintha könnyű volna. Ha teremben szól, akkor is a szabad ég alatt érezzük magunkat.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 20. szerda, 19:30

Kamarazene ez egyáltalán? - kérdezhetik néhányan kételkedve. Hát hogy ne volna az! Végtére is a Canadian Brass Ensemble nem rézfúvós zenekar, hanem mindössze öt tagból, két trombitásból, egy-egy harsonásból, kürtösből és tubásból álló együttes, amelynek tagjai, ha akarnak, nagyon halkan is tudnak játszani (és bizony akarnak, sőt büszkék a leheletfinom pianóikra), és persze mindenkinek külön szólama van. Kamarazene ez, bizony, a javából, és mint a műsorból látható, a világ egyik legjobb rézfúvós együttese lényegében mindent képes eljátszani.
Lesz itt operanyitány és Bach, vannak népzenei feldolgozások, hallhatunk jazzt és dixieland-muzsikát, megszólalnak minden idők egyik legnépszerűbb operája, a Carmen közkedvelt részletei, lesz itt Velencei karnevál, és felhangzik Schumann Karneválja. Természetesen, hiszen Bach ide, Varázsfuvola oda, a műsor alapgondolata mégiscsak az, hogy a farsang idején járunk, és miért ne lehetne ilyenkor a kamarazene is derűs?
Már csak azért is, mert a rézfúvósok évszázadok óta és mindenütt a világon vidám fiúk, még akkor is, ha világsztárok, akik lefújják a csillagot az égről. A rézfúvós kamarazenének van egy egyszerű és örök üzenete, amely mindig érvényesül, bármi szerepeljen is a műsoron: az élet öröm, az élet szép.

Műsor:

Bevezetés
Mozart: A varázsfuvola - nyitány (Ken Watkins átdolgozása)
Jazzed up Bach” - J. S. Bach művei
Latin utazás különféle zeneszerzőkkel (feldolgozások Argentína, Peru es Venezuela zenéjéből)
Velencei karnevál (Hudson népdalfeldolgozása)
Schumann: Karnevál - részletek
Tisztelgés a jazz és a dixieland előtt (különféle zeneszerzők műveinek feldolgozásai)
Bizet: Carmen - részletek (Mills átdolgozása)

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!