Program


#cafe.desire

#cafe.desire

A Kosztolányi tárcanovellái alapján készült rendhagyó zenés-, alter, irodalmi előadás a pezsgő pesti életbe kalauzolja vissza a nézőket és diákokat, melynek központjai a híres kávéházak voltak. A felhőtlen szórakozást ígérő, mégis elgondolkodtató színházi előadásban a mai dilemmák és élethelyzetek kerülnek terítékre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 1. vasárnap, 19:00

#cafe.desire

„Tiszteld, pesti ember, a kávéházat, vénebb és tiszteletteljesebb az, mint te magad.”
 Kosztolányi Dezső

A Kosztolányi tárcanovellái alapján készült rendhagyó zenés-, alter, irodalmi előadás a pezsgő pesti életbe kalauzolja vissza a nézőket és diákokat, melynek központjai a híres kávéházak voltak. A felhőtlen szórakozást ígérő, mégis elgondolkodtató színházi előadásban a mai dilemmák és élethelyzetek kerülnek terítékre - úgy mint a globális felmelegedés, technikai fejlődés, COVID, social media, férfi-női egyenjogúság és a me too- a változások a fiatalokra gyakorolt hatásait illetően egy kis budapesti időutazás keretében. Hogyan fogták fel akkoriban az addig sosem tapasztalt, rendkívül gyors változásokat? És mit tudunk kezdeni az életünket átalakító hatásokkal ma? Hogyan alkalmazkodunk, mi magyar, fiatalok az aktuális, szocializáció mentes élethelyzetre és hogyan építsük azt újra? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a közvetlen hangvételű, a diákokkal játékos, interaktív darab, amely izgalmas zenei világával, ma is ismerős élethelyzetek ábrázolásával a kikapcsolódás mellett az eszmecserét, az egymás közötti dialógust és személyes találkozást igyekszik újraéleszteni az egymáshoz közel, mégis egyre távolabb élő emberek számára Kosztolányi Dezső életművének egy darabjával.

Előadják: Gerlits Réka, Molnár Gusztáv, Pagonyi András
Írta: Dancsecs Ildikó Kosztolányi Dezső tárcanovelláinak felhasználásával

Az előadás a "Köszönjük, Magyarország!" program keretében valósul meg.

Az előadás időtartama kb. 60 perc

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!