Program


Bútorok bűvöletében - Görbe Márk művészettörténész előadás - sorozata
2

Bútorok bűvöletében - Görbe Márk művészettörténész előadás - sorozata

Bútorok bűvöletében – Forgácsok a bútorművesség történetéből

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 17. kedd, 18:30

Előadásunkban a millenniumtól az első világháborúig terjedő időszak bútorművességét vizsgáljuk, amikor a régi idők formáit és díszítményeit felelevenítő historizmus és az ennek ellenhatásaként létrejövő szecesszió fantáziagazdag stílusa együtt létezett. A faragásokban, intarziában és fémveretekben gazdag bútorokat előállító legnevesebb – Schmidt Miksa, Thék Endre, Lingel Károly nevével fémjelzett – gyárak termékei mellett a gödöllői művésztelep tagjainak háziipari módszerekkel készülő, a magyaros szecesszió jegyében fogant műremekeiről is szót ejtünk. A Magyar Királyi Operaház, az Országház és a Budavári Királyi palota egykori díszes bútorzatáról is megtudhatunk érdekes információkat.

A századforduló és a szecesszió magyar iparművészete -Görbe Márk művészettörténész előadás-sorozata

A 19-20. század fordulója az egyik legizgalmasabb időszak volt az iparművészet történetében. A számtalan stílus egymásmellettisége, az évszázadok alatt tökélyre fejlesztett kézi technikák a modern gépek alkalmazásával együtt eredményezték, hogy sohasem látott változatosságban készüljenek a hazai bútor-, kerámia-, fém- és textilművesség remekei. Előadás-sorozatunkban ezek közül mutatjuk be a kor legszebb, legkülönlegesebb magyar darabjait, és közben megismerkedünk a tárgyakat készítő gyárak, műhelyek, iparművészek – sokszor igencsak fordulatos – sorsával is. A számtalan vetített képpel illusztrált, érdekes történetekkel fűszerezett előadások szemkápráztató körképet rajzolnak a századforduló világáról és iparművészetéről.

A bérlet, illetve a kedvezményes jegyek kizárólag személyesen az Eötvös10 jegypénztárában válthatók meg.

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!