Program


Budapesti Vonósok - A varázslatos fuvola

Budapesti Vonósok - A varázslatos fuvola


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 17. szerda, 19:30

Műsor:

Wolfgang Amadeus Mozart fuvolaversenyei:
G-dúr fuvolaverseny K. 313
D-dúr fuvolaverseny K.314
C-dúr fuvola-hárfaverseny K.299
C-dúr Andante K. 315

Közreműködnek: Drahos Béla – fuvola, Vigh Andrea – hárfa

Mozart pályájának különösen meghatározó időszaka (1777-1778) két városhoz kapcsolódott. Mannheim és Párizs nemcsak zeneszerzői gondolkodásán, hanem személyiségén is mély nyomokat hatott. Az utazást tehát joggal nevezhetjük sorsfordítónak. „Annyi a dolga, hogy azt sem tudja, hol áll a feje” – olvashatjuk a zeneszerzőt elkísérő édesanya levelében. „Igen nagy becsben tartják itt Wolfgangot a zenészek is meg mások is. Mindannyian azt mondják, nincs senki, aki hozzá fogható volna, a kompozíciói miatt pedig egyenesen istenítik.” Megrendelés követett megrendelést, s az ifjú zeneszerző rendkívüli szorgalommal teljesítette is azokat. Ebben az időszakban írta legnagyszerűbb fuvoladarabjait is, melyekből pompás válogatást hallhatunk Drahos Béla, Vigh Andrea és a Budapesti Vonósok előadásában.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!