Program


Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál - „LEGENDÁK” - Paul O'dette mesterkurzusa / master course

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál - „LEGENDÁK” - Paul O'dette mesterkurzusa / master course

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál / Budapest International Guitar Festival
NYILVÁNOS MESTERKURZUS PAUL O’DETTE LANTMŰVÉSSZEL

Jegyek kedvezményes elővételi áron szeptember 30-ig !

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál / Budapest International Guitar Festival
2019. november 10. 10:00 – 13:00 és 15:00-17:00
NYILVÁNOS MESTERKURZUS PAUL O’DETTE LANTMŰVÉSSZEL

 

Paul O’Dette (USA)
GRAMMY-díjas lantművész.
Szakterületének egyik legbefolyásosabb előadóművésze, aki segített kialakítani azokat a technikai és stilisztikai szabályokat, amelyekre a 21. századi zenészek törekednek.  Állandó szereplője a világ legnagyobb fesztiváljainak (pl. mint Boston, Los Angeles, Vancouver, Berkeley, Utrecht, London, Bath, Párizs, Montpellier, Bréma, Drezda, München, Berlin, Frankfurt, Lipcse, Bécs, Prága, Milánó, Genf, Barcelona, Koppenhága, Oslo, Melbourne).

Leginkább szóló koncertjeiről és virtuóz szóló lantfelvételeiről ismert, de aktívan fellép nemzetközi hírű muzsikusokkal és együttesekkel is. Olyan művészekkel játszik, mint például Jordi Savall, Gustav Leonhardt, Nikolaus Harnoncourt, William Christie, Christopher Hogwood, Andrew Parrott, Nicholas McGegan, a Tafelmusik, a Parley of Instruments és a Harp Consort.

Paul O’Dette több mint száz szóló és kamarazenei felvételen működött közre számos kiadónál (Harmonia Mundi, Philips, Decca, Sony, Hyperion, Telefunken, Astree, Virgin Classics, EMI, Arabesque, Nonesuch, BIS, BASF). 1996-ban Grammy-díjat kapott a Sylvia McNairrel együtt készített Purcell-dalok albumáért. Felvételeit jelölték a Gramophone magazin „Az év felvétele” díjára, és több Grammy-jelölést is kapott karmesteri munkájáért (Johann Georg Conradi: Ariadne, 2005; The Bacheler's Delight, 2006). Az elismert ‘Johan Dowland lantműveinek összkiadása’ című kottasorozata és az öt Cd-bő álló dobozos szett is megkapta a francia Diapason d’Or kitüntetést (1995, 1997).

 

A fesztivál bérleteteihez kattintson ide

 


Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges…

Zenés találkozások a Budapesti Operettszínház sztárjaival. A különleges, szabadtéri helyszínen művészeink előadásában részleteket…

A világhírű újcirkusz társulat először látható Pécsett!