Program


Aktuális előadások



A több mint 33 éves Budapest Klezmer Band ismét fergeteges muzsikával üdvözli a klezmer zene kedvelőit. A világszerte ismert magyar zenekar egyedi hangulatú, koncerttel érkezik a Városmajori Szabadtéri Színpadra.

A Budapest Klezmer Band – az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc „Fegya” által írt és hangszerelt klezmer dallamokat, tradicionális zsidó zenét játszik. Ezek az ismert dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.

A neves zenészek igazán lendületes, humorral átszőtt zenei produkciókkal szórakoztatják majd az érdeklődőket.
Jávori Ferenc Fegya, a klezmer zene igazi mestere, az újév köszöntő esten mindegyik remekművéből, a „Purimtól, a Menyasszonytáncig” felcsendülnek klezmer dallamok.
Fegya nevéhez fűződik a a „Purim, avagy a Sorsvetés” című, a Győri Balettel közös produkció, ő a szerzője a „Klezmer Szvitnek” is, melyet a Rolla János vezette Liszt Ferenc Kamarazenekarral adtak elő, és fantasztikus sikert hozott a „Menyasszonytánc” című klezmer-musicalje is a Budapesti Operettszínházban. De egyik koncert műsorából sem maradhat ki a Madách Színházban játszott nagy sikerű „Hegedűs a háztetőn” világhírű musical egy-két dala vagy a szintén Fegya által komponált, a Pécsi Nemzeti Színházban bemutatott „Getto” c. musical-dráma egy-egy dallama.
A Budapest Klezmer Band Európában és Amerikában egyaránt ismert és közkedvelt, sokoldalúságukról számos koncerten tettek már tanúbizonyságot.

A nyári koncertjén a klezmer zenekar vendége Palya Bea és Szokolay-Dongó Balázs lesz, A produkció nem először áll a klezmer zenekarral egy színpadon, a korábbi közös koncert sikerek miatt újabb közös fellépésre invitálták a népszerű művésznőt, aki örömmel fogadta a meghívást.

ALKOTÓK:

Jávori Ferenc „Fegya” – zongora
Nagy Anna – harmonika
Kohán István – klarinét
Vég Balázs – dob
Gazda Bence – hegedű
Barbinek Gábor– harsona
Máthé László – nagybőgő

Ajánló


közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben újra "egymásra találtak" és elhatározták, hogy közös munkába kezdenek, melynek első nyilvános előadása Debrecenben…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!